Teknik Direktör Şenol Güneş'in vermiş olduğu rapor doğrultusunda bir forvet ve stoper transferi için çalışmalarını derinden sürdüren Bordo-Mavililerde gelecek oyunculardan çok gidecek oyuncularda merak edilmeye başlandı. Takıma yapılması planlanan oyuncuların transferinin ardından gönderilecek isimleri yönetime bildirecek olan teknik patron Şenol Güneş takımdaki yabancı sayısını azaltmayı hedefliyor.

Kadrosunda Sol Bamba, Celustka, Cech, Zokora, Colman, Alanzinho, Adrian, Vittek, Henrique, Sapara ve kendisine kulüp bulması istenen Pawel Brozek dahil olmak üzere 11 yabancı oyuncu bulunduran Bordo-Mavililer, biri forvet diğeri stoper olmak üzere iki oyuncu daha almak için girişimlerini sürdürürken bu oyuncuların da yabancı transfer olacağı ağırlık kazanmaya başladı. Takımda bulanan yabancı oyuncularla birlikte gelecek olan isimlerinde takıma katılması halinde takımdaki yabancı sayısını arttıracak olan Karadeniz ekibi elindeki isimlerin bazılarını göndererek kadrodaki yabancı şişkinliğini azaltacak.

Sezon başında gönderilecekler arasında ilk sırada yer alan Marek Sapara, teknik direktör Şenol Güneş'in en gözde yabancı oyuncuları arasında yer alıyor. Bu oyuncunun takımda kalması yönünde yönetime bilgi veren deneyimli teknik adam, takıma katılacak oyuncuların ardından Cech ve Vittek gönderilmesi gündemde olurken

Alanzinho, Adrian ve Henrique, gibi oyuncuların kiralık veya iyi bir bonservis bedeli ile gönderilebilecekler arasında bulunduğu öğrenildi.

Kolo Toure için bastırıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'nde takımda görmek istediği Fildişili oyuncu Kolo Toure için Bordo-Mavili yönetim girişimlerini sürdürüyor. 31 yaşındaki oyuncu 7 sezon Arsenal forması giydikten sonra 2009 yılında 20 milyon Euro'ya Manchester City'ye transfer oldu. Bu oyuncunun Trabzonspor forması giymesi için vatandaşları Zokora ve Sol Bamba oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.

Trabzonspor Serdar'ı, Gaziantepspor Sapara'yı istiyor


Sapara-Serdar Kurtuluş takası ile ilgili olarak ise iki kulüp arasında pazarlıklar sürüyor. Trabzonspor'un Serdar Kurtuluş isteğine Gaziantepspor Sapara isteği ile yanıt verirken iki kulüp arasındaki pazarlıklarını ise sürdüğü iddia edildi. Sapara'yı bırakmak istemeyen Güneş'in bu transfere nasıl bir formül bulacağı ise merak konusu.