Sezonun en pahalı transferlerine imza atan Trabzonspor, lige erken havlu atarak taraftarlara hayal kırıklığı yaşatmıştı. Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’nde de beklenen patlamayı yapamayan Karadeniz ekibinin elinde artık tek bir koz kaldı. O da, ligde ilk potasına girerek, Avrupa Ligi’ne gitmek. Uluslararası arenada mücadele etmenin hem kulüp prestiji hem de ülke puanı açısından önemli bir yer tuttuğunun bilincinde olan teknik direktör Ersun Yanal, takımını sıkı bir şekilde Karabükspor maçına hazırlıyor. Başakşehir ve Bursaspor’un ardından ligde 6. sırada yer alan Bordo-Mavililer’de, ciddi değişikler yaşanacak.

Hazırlıklar devam etti

Ersun hoca, savunmadaki aksaklıkları Uğur Demirok’la çözmek istiyor. Napoli eşleşmesinde forma giyemeyen deneyimli savunma oyuncusunun yarınki karşılaşmada ilk 11’de forma giymesi bekleniyor. 1.5 aylık aranın ardından idmanlara katılan Waris’in de dönecek olması Yanal’ın hücum hattında alternatif oyuncu sayısını çoğaltıyor. Bu arada Trabzonspor, Karabükspor mücadelesinin hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla devam etti. Kıran kırana geçen çalışmada Yanal, kafasındaki 11’in üzerinde çok durdu ve Uğur Demirok ile özel olarak ilgilendi.

Haftada 3 maç dönemi bitti

Sezona 3 kulvarda başlayan Karadeniz ekibi, 3 günde bir maç oynayarak sıkıntılı bir süreç geçirmişti. Fakat Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’ne veda edilmesinin ardından Trabzonspor’da da bu dönem bitti. Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğu ve Afrika Kupası’na katılan oyunculardan dolayı problem yaşayan Ersun Yanal da artık takımla birlikte daha çok vakit geçirebilecek.

Gol ortalaması çok düşük

Trabzonspor, bu sezon 21’i lig, 7’si Türkiye Kupası ve 10’u Avrupa Ligi’nde olmak üzere toplam 38 resmi maç oynadı. Ligde 21 maçta 38 golle 1.8, kupada 7 maçta 16 golle 2.2 ve Avrupa Ligi’nde 10 maçta 10 golle 1 ortalama yakalayan Bordo-Mavililer, genelde ise 38 maçta 64 golle maç başına sadece 1.6 gol istatistiği yakalayabildi. Karadeniz ekibinde buna karşılık 24 gol kaydeden forvetlerin maç başı ortalaması ise 0.6’da kaldı.