2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 4) Abdullah Öztürk, finalde Güney Koreli Kim'i 3-1 yenerek altın madalya kazandı.

Trabzonspor Kulübü, sporcusu için yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Seninle gurur duyuyoruz. Milli Sporcumuz Abdullah, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandı. "

Abdullah Öztürk yaptığı açıklamalarda "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Altın madalyayı alıp aziz şehitlerimiz için İstiklal Marşımızı okutmak istiyordum. Ruhları şad olsun. Ay yıldızlı bayrağımız Tokyo'da dalgalanıyor." ifadelerine yer verildi.

Rio 2016 sonrası tekrar şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten Abdullah, “Rio sonrası Tokyo’da da şampiyon olmayı çok istiyordum. Ailemden ve sevdiklerimden fedakarlık yaparak kamplara girdim, çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Bugün kariyerinde birçok başarısı bulunan iyi bir rakiple karşılaştım ama sonunda kazandığım için çok mutluyum. Asıl önemli olan ise bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki istiklal mücadelesinde büyük bir zafer kazanıldı. Böyle bir günde altın madalya kazanmak beni inanılmaz gururlandırdı. Kendilerine minnetlerimi sunuyorum. Son olarak da bana destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.