Trabzonspor'un şampiyonluğunu açıklamasına 1 puan kaldı. Süper Lig'deki durumunu sonradan toparlayan Fenerbahçe camiasının umutları ise bir anda bozuldu. Trabzonspor'un sezon başından beri açtığı fark kapanır derken, sezonun sonu gelince farkın kapanması güçleşti ve Fenerbahçe camiası da Trabzonspor'un başarısının altında farklı nedenler aramaya başladı. Süper Lig'de birçok kulüp ve hatta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da dahi Trabzonspor'un başarısını teslim ederken, Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, "Önemli Açıklama" başlığı ile bir metin yayınlama kararı aldı. Bu açıklamanın ardından Trabzonsporlu Hukukçular Derneği'nden cevap gecikmedi. Yapılan açıklamanın ardından "Daha Önemli Açıklama" başlığı ile bir metin yayınlayan dernek şu ifadelere yer verdi:

"25.04.2022 tarihinde Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği tarafından kaleme alınan “önemli açıklama” başlıklı maksadı anlaşılamayan talihsiz metin üzerine meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bir kısım hatırlatmalarda bulunma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Türkiye futbol liglerindeki hakem yönetimleri noktasındaki rahatsızlıklar ilk kez 2021-2022 yılında vuku bulan bir olumsuz hadise olmayıp, VAR sistemi öncesi ve sonrası takımların ligde topladıkları puan durumu karşılaştırıldığında sistemin esas mağdurunun kimler olduğu ortadadır. Bugüne kadar “hakemler de insandır, sezon boyu hatalar yapabilirler, yıl sonu bakıldığında eşit dağıtıldığı görülür” masallarını dinlerken sesini yükseltmeyenlerin bugün hakem hatalarından dem vurmaya hakkı yoktur. Zira en nihayetinde hakemler de insandır.

Gönül verdikleri takımlarının sezon boyu sergilediği başarısızlıkların, hayal kırıklıklarının sebeplerini camialarında aramak yerine son yılların belki de en temiz yönetiminin sergilendiği sezonda “araştırılması gereken önemli hususlar olduğu” imasıyla hiçbir somut delil ortaya konmaksızın suni gündem oluşturmak istenilmesi ise meslektaşlarımızın hukukçu kimlikleri karşısında garabettir. 

Kaldı ki Fenerbahçe camiasının başkanı sayın Ali Koç’un “Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da hakemler sayesinde puan alıyorlar demesini kabul etmem. Puan farkı tesadüf değil” cümleleri daha hafızalarda tazeliğini korurken bu sözler karşısında yapılan açıklamanın neye hizmet ettiği hususu da anlaşılabilmiş değildir. 

Öte yandan 2010-2011 sezonunun tescil edildiği bir ligde 2021-2022 sezonunun tescil edilmemesi gerektiği algısı oluşturmaya yönelik etkileşim kaygısıyla kaleme alınan mesnetsiz iddialar karşısında meslektaşlarımızı hukukun gereklerine uygun davranmaya davet ediyoruz. 

Bununla birlikte; söylemlerin kitleleri tahrik edici değil, sağduyulu ve huzur ortamını korumaya yönelik olmasını, sporun bütünleştirici yönünün unutulmamasını ve en nihayetinde rakiplerine açık ara puan farkı atarak 2021-2022 sezonu şampiyonu olan Trabzonspor’un üstün başarısına ve emeğine saygı duyulması gerektiğini kamuoyuna ve meslektaşlarımıza hatırlatmak isteriz. 

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği"

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği'nin yaptığı açıklama görseldedir:

Editör: TE Bilişim