Ünal Karaman, Trabzonspor'un genç takımında forma giyen Sefa Akgün ve menajerini üstü kapalı biçimde sert bir dille eleştirmişti.

Sefa Akgün'ün menajeri Hasan Anıl Eken, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Eken, gelen tepkiler üzerine daha sonra da hesabını kapattı.

Eken yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Tarihi başarılarla dolu ve her Türk evladını yıllarca başarılarıyla ve mücadelesiyle gururlandıran Trabzonspor kulübüne her zaman çok büyük saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. Biz Sefa Akgün'ün A takımda forma mücadelesini vermesini ve bunu yaparken de iyi birey olarak yetişebilmesi için küçük bir ücret verilmesi gerektiğini talep ettik. 4. Lig seciyesinde mücadele eden 1461 Trabzon kulübüne de saygı duyduğumuzu ancak orada ligin seviyesinden dolayı kiralık oynamasını doğru bulmadığımızı ifade ettik. Onun yerine Almanya 3. Ligi veya İzlanda 1. Liginde bir sezon kiralık oynaması önerisinde bulunduk. Hatta Trabzonspor'dan şahsım adına hiç bir maddi beklentim olmadığını ve aksine maddi olarak zor günlerinde elimden geldiğince kendilerine hizmet etmek istediğimi belirttim. 56 kere Milli Takım formamızı gururla taşıyan Trabzonlu bir futbolcumuzun Trabzonspor'da oynaması tek hayalimizdi.Dünya çapında bir şirket olarak bir çok önemli işler yaptık. Sefa'nın da ileriki yıllarda Trabzonspor'a rekor bir ücret kazandırarak ayrılmasını ve hem şehrini hem de ülkesini temsil etmesini bir proje olarak bahsettik. Ancak hiç bir önerim kabul görmedi. Biz de sayın Özkan Sümer ile saygılı bir şekilde ayrıldık. Kendisine ve Trabzonspor'un kararlarına saygı duyuyorum. Bugün Sefa'nın 18. yaş günü ve kendisi için konuşulanlar bizleri çok üzdü. Bunu hak etmediğimizi düşünüyorum. Sayın Özkan Sümer'in de bize söylediği gibi 18 yaşında bir gencin temsilci edinmesi ve kariyer planlaması yapması kadar doğal bir şey yok.  2018 yılı itibarı ile futbol çok büyük bir endüstri haline geldi. Bu tip düşünceleri tartışmak bile beni rahatsız ediyor, inanın hiç gerek yok. Ayrıca, bazı kötü niyetli insanlar benim temsilciliğini yaptığım Yunus Akgün için Galatasaray'a asgari ücrete imza attığımı söylüyorlar. O zaman ben Yunus'un temsilcisi değildim. Bunu da belirtmek isteri. Daha iyi bir futbol ortamı olması, dostluk içerisinde ülkemizin futbolunun gelişmesi dileğiyle..."