Şike sürecinde gazetelere verdiği ilanlar ve UEFA’ya üye 52 ülke Federasyon Başkanına gönderdiği "şike bilgilendirme" mektuplarıyla adını duyuran Turkiye Fair Play Platformu ve Trabzon Fikir Kulübü T.C. Mahkemelerinin "kestiği ve tescil ettiği" şike olayının ardından TEMİZ FUTBOL İÇİN ADALET sloganı ile Ankara’da dev bir eylem yapma kararı aldı.
80 ilden "Temiz Futbol" talebinde bulunan farkı renklere mensup taraftarların davet edileceği eylemle, Adalet duygusuna topluca omuz verilecek
Tertip Komitesi TEMİZ FUTBOL İÇİN ADALET sloganı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
Tam 1 yıldır ülkenin polisi savcısı ve mahkemelerinin çalışması neticesinde “tescillenen şike” artık kamu vicdanında da afişe edilmiş ve mahkum olmuştur.
Ülke futbolunun içinde bulunduğu şike batağını 3 Temmuz'dan beri ibretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Tapelerde kulübümüze, başkanımıza, şehrimize ve ülke sporunda söz sahibi olan bir çok isme , hangi düzeyi temsil ettiğine inanamadığımız bir üslupla nasıl hakaret edildiğini hayretler içinde gözlemledik.
Hakkı çalınan ve elinden şampiyonluğu gaspedilen bir camianın, sürecin en başından beri "suçumuz varsa cezamızı, yoksa çalınan şampiyonluğumuzu geri verin” diyerek gösterdiği örnek duruş ve feraset ne yazık ki hak ettiği karşılığı görememiş ve masumiyet duygusu cezalandırılmıştır
 
 Sağduyunun hakim olduğu Trabzonspor camiası gücün hukuku değil hukukun gücünün tecelli edeceğine inanarak mahkeme kararını beklemiştir.
 
Gelinen süreçte artık legalliğini yitirmiş olduğu ispatlanmış olan  başta "Sözde" Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere, başında ihsası reyde bulunmuş bir başkan ile Tahkim Kurulu ve 6 ayda 2 zıt rapor vererek hukukta ve vicdanlarda yara açan "sözde" Etik Kurulu’nun şikeyi örtbas etme girişimleri tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmiştir.
Olayın vardığı boyut o denli aşikardır ki bir Türk takımının CL ön elemesinde eşleştiği Rumen takımının yöneticileri bizzat açıklama yaparak şikeciler ile oynamak istemiyoruz deme aşamasına gelmişlerdir. Bu ülkemiz adına utanç duyulacak durumun yegane sorumluları M.Ali Aydınlar ve güdümlü Demirören Federasyonu ile onun Tahkim ve Etik kurullarıdır.
Trabzonspor taraftarları ve ona destek veren 80 ildeki Temiz Futbol destekçileri bu yürüyüş ile T.C. Mahkemelerinin tescil ettiği şike kararının ardından Trabzonspor Kulübü’nün hak ettiği kupayı demokratik bir eylemle kendilerine verilmesini bir kez daha talep edecektir.
Değişen ve bağırsakları temizlenen Türkiye’de, adalet paraya galebe çalsın ve büyük balık küçük balığı yutmasın diye yollara düşeceğimizi ve bu büyük Ankara çıkarmasının detayları önümüzdeki günlerde Türk ve Dünya kamuoyu ile paylaşacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.