Rusya`dan akıllara durgunluk veren bir iddia geldi. Novo Sitimara gazetesi CSKA Moskova`nın basketbol, hokey ve futbol takımları ile ABD`nin Brooklyn Nets takımının sahibi Rus oligark Mikhail Prokhorov`un Türk futboluna el atacağı iddia etti.

Daha önce Chelsea`nin sahibi Roman Abramovich`in İstanbulspor`u ve F.Bahçe`yi alacağı iddialarının bir benzerini yapan Novo Sitimira, Rusların yoğun olarak ziyaret ettikleri Türkiye`de Prokhorov`un ikinci bir üs kurmaya hazırlandığını iddia etti.

2011 yılında başkanı olduğu üç şirketin de yönetim kurulu başkanlığını bırakıp siyasete atılan Prokhorov`un yatırımlarının büyük kısmının Türkiye`de olduğu hatırlatıldı. Haberde aslında Prokhorov`un Çeşme`de kuracağı 175 bin metrekarelik alan 150 milyon dolarlık işletme hakkında bilgiler verildi.
Novo Sitimara gazetesi CSKA Moskova`nın basketbol, hokey ve futbol takımları ile ABD`nin Brooklyn Nets takımının sahibi Rus oligark Mikhail Prokhorov`un Trabzonspor`u almak istediği iddia edildi!

Haberin sonlarına doğru ise Prokhorov`un kendisi gibi Çeşme`de yatırım yapmaya hazırlanan Trabzonspor`un Başkanı (eski) Mehmet Ali Yılmaz`dan Türk futbolu hakkında bilgiler aldığı belirtildi.

Prokhorov`un Türkiye`de bir takımı dışarıdan destekleyerek kendisine yakın bir Türk başkanı kulübün başına getireceği ve böylece Türkiye içindeki yatırımlarını da reklam anlaşmaları sayesinde geliştireceği iddia edildi.

Prokhorov`un gözünün ise Rusya`ya olan yakınlığı nedeniyle Trabzonspor`da olduğu, Türk takımına yapacağı mali destek sayesinde Türkiye`nin en önemli yabancı yatırımcısı olabileceği bildirildi.

Prokhorov`un yaptığı araştırmada yabancı bir yatırımcı olarak spora yapacağı destek sayesinde vergi muafiyeti alabileceği bu sayede de yatırımları için "kazan-kazan" politikası uygulayabileceği belirtildi.

13.2 milyar dolarlık servetiyle Rusya`nın 7, dünyanın ise 57`inci zengini olan Prokhorov`un, Trabzonspor`un Abramovich`i olabileceği ise haberin altında yer alan yorumlar arasında...

NOT: Türkiye`deki vakıflar kanunu gereği spor kulüpleri satılamaz veya devir edilemez, yani Prokhorov`un Trabzonspor`u satın alması gibi bir durum söz konusu değil. Fakat zengin yatırımcılar takımların yönetiminde söz sahibi olabiliyor. Örnek: Cem Uzan, İstanbulspor, Turgay Ciner, Kasımpaşa...

Editör: TE Bilişim