Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda yüzü gülmeyen Trabzonspor, yaşadığı kabusu Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynadığı Torku Konyaspor karşısında da sürdürdü. Bordo-mavililer, ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalamasına rağmen Gaziantepspor deplasmanın ardından çıktığı ilk dış saha maçında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi, bu sezon dış sahada oynadığı 13 maçta sadece 2 galibiyet elde ederken, 7 beraberlikle deplasmanda en çok berabere kalan takım oldu. Bordo-mavililer 4 kez de mağlup oldu.
Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettikten sonra şampiyonluk umutlarını da kaybeden Trabzonspor, tüm konsantrasyonunu Avrupa kupalarına katılacak sıralamayı elde etmeye verdi. Bu hedef doğrultusunda maç kaybetme kredisini bitiren bordo-mavililer, İstanbul Başakşehir ve Bursaspor ile girdiği kıyasıya mücadele de Torku Konyaspor karşısında yenilgi alarak, kan kaybetmeye devam etti.

ZİRVEDEN TAMAMEN UZAKLAŞTI
Trabzonspor, Torku Konyaspor mağlubiyetinin ardından zirveden de tamamen uzaklaştı. Ligde 43 puan ile 6. sırada yer alan bordo-mavililer, 58 puanlı lider Galatasaray ile 15, 2. sırada yer alan Fenerbahçe ile 13 ve maç eksiği ile 3. sırada yer alan Beşiktaş ile 11 puan fark açtı. Bordo-mavililer, bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda 13 puan toplarken, 26 puan ise kaybetti.

Trabzonspor'un bu sezon deplasmanda oynadığı maçlar şöyle:
Kayseri Erciyesspor 0-0 Trabzonspor
İstanbul Başakşehir 1-1 Trabzonspor 
Kardemir Karabükspor 3-0 Trabzonspor
Akhisar Belediyespor 0-0 Trabzonspor
Galatasaray 0-3 Trabzonspor
Beşiktaş 3-0 Trabzonspor
Bursaspor 3-3 Trabzonspor
Balıkesirspor 2-2 Trabzonspor
Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor
Kasımpaşa 1-1 Trabzonspor
Mersin İdmanyurdu 1-5 Trabzonspor
Gaziantepspor 2-0 Trabzonspor
Torku Konyaspor 1-0 Trabzonspor
Editör: TE Bilişim