HaberTS-Haber Servisi-Türkiye tam bir futbol ülkesi olmuştur; daha öncelerinde Avrupa maçları hep ilgimizi çekerken şimdilerde Türk futbolu da Avrupa’nın ilgi odağı olmayı başarmıştır. Bunu başaran Türk futbolunda iki Türk takımı öne çıkarken yetiştirdiği gençleri Avrupa’ya servis etmeleri, Türkiye’nin de takip edilen bir lig olmasını sağlamıştır. Bu iki takım Galatasaray ve Trabzonspor’dur. Galatasaray yerli ve yabancı son birkaç yıl içinde birçok futbolcuyu Avrupa gönderirken, Trabzonspor ise sadece bu yıl için de isterse yaklaşık 5 futbolcuyu Avrupa’ya gönderebilir. Türk futbolunda takımlar elinden geleni yaparken bazı olumsuz noktalar futbolun güneşini söndürmeye çalışıyor. Trabzonspor’un da aldığı ceza buna bir örnektir. İşte detaylar

Bu ceza neden verildi?

Trabzonspor, mali olarak usulsüzlük yaptı denerek cezaya çarptırılmış ve Avrupa kupalarından 1 yıl olarak men edilmiştir; sezon ortasında yapılan transferlerin sezon sonuna doğru ceza görmesi en büyük ilginçlik olmuştur; sezon ortasında sağlam bir Trabzonspor olduğu belliydi ama kimse bu kadarını beklemiyordu; bu takımın her sene olduğu gibi sezon sonu yarıştan kopacağını zannederken, Trabzon lige asılmış ve sonunu getirmek için her şeyi yapmıştır. Bu ceza gelene kadar şampiyonluğun en büyük adayı olan Karadeniz fırtınası, cezadan sonra ligden kopmaya başlamıştır; siz bir futbolcu olsanız, ne kadar çabalarsınız da Avrupa’da oynamayacak olmak sizlerin de moralini bozardı. Karadeniz temsilcisi tam da bu sıkıntıyı yaşadı.

Bu ceza  CAS’dan döner mi?

Şimdi Trabzonspor yönetimi cezayı CAS’a taşıdı ve bu cezanın sonucu ne olur diye bekleniyor; bizlerin gözlemleri doğrultusunda Trabzon spor bir ceza alır ama 1 yıl men cezası ağır olarak görülecektir. Bu nedenle cezanın para cezasına çevrilme ihtimali yüksek gözüküyor; bir olay CAS’a taşındıysa mutlak bir uyarı ve ya bir şart gelebilir; Trabzonspor’a bir yıl içinde farklı şartlarla başka bir anlaşma da sunulabilir. Sezon sonunda belirli bir satış sözüyle ve belirli bir para cezası ile bu işin kapanacağını düşünüyoruz. Takım ve yönetim olarak da elinden geleni yaptıkları ortada olan Trabzonspor yine şampiyonluktan uzak kalsa da en azından şampiyonlar Ligi’ne eleme usulüyle katılmak ve uzun süredir hasret kaldığı bu platformda kendini göstermek istiyor.