HaberTS- Haber Servisi- Türkiye’de ilk defa 3 büyükler sözünü değiştiren ve Anadolu’dan da şampiyon çıkabileceğini gösteren takımdır, Trabzonspor. Türkiye içinde belki de asla hak ettiği değeri görmedi hep sıradan bir takım gözü ile bakıldı ama Trabzonspor; Türk futbolunun Atletico Madrid’idir. Bu sene hakem hataları ile elinden şampiyonluğu alınan Trabzonspor’a bir darbede UEFA’dan geldi. Yapılan transferlerde usulsüzlük olduğu iddiası ile takıma bir yıl Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA, yaptığı hata ile Trabzonspor takımının kaderine çelme takmıştır. Bu hatalar onlar kadar yönetiminde hatasıdır; iyi bir savunma yapılmış olsaydı, bugün takım ceza almaz;  büyük bir camiada yasa boğulmazdı. Peki, bundan sonra ne olacak?

Trabzonspor seneye Avrupa’da olmayacak

Bu karar net bir şekilde verildi ve artık onandı; Trabzon ve Trabzonspor için çok üzücü bir karar olmuş olsa da bu karardan sonra ne yapılması gerektiği daha önemli bir konudur. Trabzonspor genç oyuncuları bu sene oynadıkları futbolla birlikte, Avrupa’da birçok takımın dikkatini çekmiş durumda bulunuyor. Bu oyuncular seneye Avrupa’da olunmayacağı da hesap edilerek elden çıkarılmalı mı? Yoksa sene için oturmuş kadro bozulmadan devamı edilmeli? Trabzonspor ve Trabzon şehri için asıl konuşulması gerekilen konu budur. Trabzonspor; oyuncularına gelen teklifler ciddi teklifler ve hemen göz ardı edilecek teklifler değil.

Mali durum kötü

Öncelikle önümüzde bulunan en büyük gerçekle başlayalım; Trabzonspor mali durumu nasıl? Bu cezayı almamıza sebep olacak durumlar var olduğuna göre çokta iyi sayılmaz. Yusuf Yazıcı geçen yıl güzel bir paraya satıldı ve gelen para takımı rahatlattı; bu yılda eldeki yıldız isimleri çıkarıp artık artıya geçmenin zamanı değil midir? Trabzonspor, tam bir Portekiz takımı gibi oyuncu çıkarmaya başladı; eldeki yıldızları satmazsanız, alt yapıdan gelen isimleri nasıl parlatacaksınız? Bu da işin ayrı bir bakış açısı ile bakmamız gereken kısmıdır. Türkiye’nin şimdi ki oyuncu fabrikası olan Trabzonspor bize göre bazı yıldızları gerçek piyasalarında elden çıkarmalıdır.

Uğurcan- Abdulkadir Ömür ve Sörloth

Şu an elinde ki en iyi üç isim bu oyuncular olan Trabzonspor’da diğer oyuncularda teklif olsa da bu üç isim dünya piyasasında tok satıcılık yapabileceğiniz isimlerdir. Sörloth’un bonservisi alması kolay bir durum ki elde bir kontrat var; bu senenin en iyi ismi olan yıldız golcünün 30 milyon Euro gibi fiyatlara gidebileceğini hepimiz biliyoruz. Abdulkadir, çok büyük kalite ve onunda piyasa değeri yüksek olacaktır; son olarak Türkiye’nin son zamanlarda yetiştirdiği en iyi kaleci olan gen yıldız Uğurcan için Liverpool ciddi bir meblağ ödeyecek gibi duruyor; diğere İngiliz ekiplerinin de yıldız kaleciye ilgisi futbolcunun piyasasını yükseltiyor. Bu üç isimden gelecek 100 milyon Euro gibi bir satış takımın borçlarının büyük bir bölümüne çizik demektir. Bir yıl da Avrupa’da oynanamayacağını varsayarsak; bu süreç doğru kullanılırsa borçsuz ve önü açık bir takım izleme şansına sahip oluruz.

Editör: TE Bilişim