VakıfBank'ın sürdürülebilir sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, Türk kadınını ve Türk sporunu dünyaya tanıtmak amacıyla kurduğu VakıfBank Spor Kulübü’nde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Genel Kurulda oluşan Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında alınan kararla VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan Kulüp Başkanı oldu. Başkan Yardımcılığı ve Basın Sözcülüğü görevini ise VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih yürütecek.

Abdi Serdar Üstünsalih bilindiği üzere Trabzonspor Kulübü'nde Trabzonspor Mail işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıtşı.

Yönetim Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Özcan; ''Ülkemize büyük mutluluklar yaşatan, sayısız şampiyonluklar kazanan kulübümüze görevi süresince başarıyla hizmet eden, kulübümüzün kurumsallaşmasında ve özellikle son yıllardaki şampiyonluklarda sonsuz katkıları bulunan kulüp yönetimine teşekkür ediyorum. Kulübümüzün yönetimi ayrıca Türkiye’nin en iyi spor komplekslerinden biri olan VakıfBank Spor Sarayı’nın yapılmasına da büyük emek vermiştir” dedi. 

Yeni Yönetim Kurulu ile birlikte devraldıkları hizmet bayrağını daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini kaydeden Özcan, “Görev değişiminin kulübümüze, VakıfBank ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. VakıfBank Spor Kulübümüzün önümüzdeki dönemde de başarılarına yenilerini eklemesi için gereken her türlü desteği vermeye ve kulübümüzün yanındaki güç olmaya devam edeceğiz. Sporda dünyanın zirvesinde bulunan VakıfBank markası bundan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecektir” dedi. 

Voleybol takımının önünde çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen Özcan “Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde kritik bir döneme girdik. Son Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak unvanlarımızı korumak istiyoruz. Ayrıca altyapıdan şampiyonlar yetiştirme geleneğimizi de kararlılıkla sürdürmek amacındayız. Tüm idari ve teknik heyet ile sporcularımıza bu hedeflerimize yürüme yolunda üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.


VakıfBank Spor Kulübü'nün Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mehmet Emin Özcan – Yönetim Kurulu Başkanı
Abdi Serdar Üstünsalih – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü
Şuayyip İlbilgi – Yönetim Kurulu Üyesi - Sayman
Mikail Hıdır – Yönetim Kurulu Üyesi
Hasan Ecesoy – Yönetim Kurulu Üyesi
Alp Tolga Şimşek – Yönetim Kurulu Üyesi
Arzu Örsel – Yönetim Kurulu Üyesi

Ersin Özoğuz – Denetim Kurulu Üyesi
Ferkan Merdan – Denetim Kurulu Üyesi
Sibel Sağman – Denetim Kurulu Üyesi

Editör: TE Bilişim