Ara transfer döneminde bir forvete imza attırmaya kararlı olan Bordo-Mavililer, Kasımpaşalı Kalu Uche'yi almaya kararlı. Kulübüyle sorun yaşayan Nijeryalı, Trabzonspor'a gelmek için can atıyor.

Trabzonspor’da transfer döneminde bir forvet alınmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Paulo Henrique’nin Avrupa Ligi’ndeki performansının da etkisiyle yönetim bu konuda aceleci davranmadı. İbrahim Hacıosmanoğlu bu konuyla ilgili olarak, “Forvet almak istiyorduk. Ancak şartlar oluşmadı. Ara transfer döneminde yeniden harekete geçebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. Futbol genel koordinatörü Ünal Karaman, şimdiden golcü için çalışmalara başladı. Hedefteki bir numaralı isim, yaz döneminde de gündeme gelen Kalu Uche.

Ücretine zam istemişti

Kasımpaşa Yönetimi yüksek bonservis bedeli istediği için sezon öncesinde bu transfer gerçekleşmemişti. Ancak yıldız futbolcunun kulüple yaşadığı sorunlar nedeniyle artık Trabzonspor’un eli daha güçlü. Uche; Babel ve Donk’un yüksek ücretleri sonrası maaşına zam istemiş ancak bu talebi geri çevrilmişti. Nijeryalı forvet bu konuda ısrarcı olduğu için takımdaki yerini kaptırdı. Formaya hasret kaldı.

Kasımpaşa’nın inadı kırıldı

Kasımpaşa Yönetimi, masrafından kurtulmak için bu oyuncuyu gözden çıkarttı. Daha önce 4 milyon Euro isteyen Lacivert-Beyazlılar’ın 2 milyon Euro’ya ‘evet’ demesi bekleniyor. Trabzonspor Yönetimi, görüşmeleri en kısa sürede yapıp bu transferi bir an önce bitirmek istiyor. Böylece Kalu Uche, devre arası kamp çalışmalarına daha ilk günden katılıp, takıma uyum sürecini en kısa sürede atlatabilecek.
Editör: TE Bilişim