Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında 3 puan hedefliyor.
En son İstanbul takımları karşısındaki dış saha galibiyetini 2011-2012 sezonunun 29. haftasında 4 Mart 2012'de Beşiktaş karşısında 2-1'lik sonuçla alan ve o tarihten itibaren 12 maçta 6 beraberlik, 6 mağlubiyet alan bordo-mavililer, yarın Galatasaray'ı yenerek ligde 657 gün sonra İstanbul deplasmanından galibiyetle dönmeyi hedefliyor.
UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile İtalya'da golsüz berabere kalarak grubu lider bitiren ancak ligde son 2 maçta Gaziantepspor deplasmanında 3-2'lik mağlubiyet alan ve sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, 2 hafta aradan sonra galip gelmeye çalışacak.
Trabzonspor, bu sezon teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde de İstanbul'dan ilk kez galibiyetle dönme hedefini gerçekleştirmek istiyor. Bordo-mavililer, Akçay yönetiminde ligin ilk haftasında Beşiktaş deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle dönerken ligin 7'nci haftasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Ligin 9. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Karadeniz ekibi, bu maçtan da 3-2'lik yenilgiyle ayrıldı.
Trabzonspor’un teknik direktörü Mustafa Akçay, Galatasaray karşısında bordo-mavili takımla ilk sınavını verecek. Akçay'ın geçen sezon çalıştırdığı Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı 2-1 yenerek bir üst tura çıkma başarısı göstermişti.
Bu sezon ligde 23 Eylül'de Kayserispor'u 1-0'lık sonuçla yenerek tek deplasman galibiyetini elde eden Trabzonspor, dış sahada başarılı sonuçlar alamıyor. Bordo-mavili takım ligde deplasmanda oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.