Trabzonspor, Nike tarafından tasarlanan 2013-2014 sezonu forma koleksiyonu Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde tanıtıldı. 3 farklı tasarımdan oluşan koleksiyonun tanıtım toplantısına, yöneticiler, teknik heyet, oyuncular ve Nike Türkiye yetkilileri katıldı. 

Yeni sezonda iç saha maçlarında giyilecek olan forma takımın alameti farikası olan bordo ve mavi renklerle dizayn edildi.  Yeni sezona yepyeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan Trabzonspor'un 2013-2014 sezonu iç saha forması, takımın Türkiye 1. Futbol Ligi şampiyonluğu kazanan ilk Anadolu takımı payesi ile başlangıç yaptığı 1975-76 sezonunda giydiği ikonik koyu bordo- açık mavi parçalı tasarıma sadık kalınarak modernize edildi.


 
Trabzonspor'un yeni  dış saha formasında, yeni dönemini sembolize etmek için beyaz renk kullanıldı. Açık mavinin kullanıldığı polo yaka ve çift şeritli kol detayları ise takımın modern futbolun en önde gelen oyuncularından biri olma hedefinden yola çıkılarak tasarlandı.
 
Bordo mavi degrade renk geçişine sahip  üçüncü forma ise Trabzonspor'un 2013-2014 sezonunda Avrupa arenasındaki sportif hedeflerinin bir nişanesi olarak hazırlandı.
 
Trabzonspor'un 2013-2014 sezon formaları Dri-Fit teknolojisi ve geri dönüşümlü pet şişelerden üretilme özellikleriyle de önem kazanıyor. Trabzonspor’un yeni sezon formaları, Nike’ın düşük çevresel etkiyle spor malzemesi üretme sözü doğrultusunda, devrim yaratan geri dönüştürülmüş polyester kumaşından üretilmeye devam edecek. Her bir forma ve şort, ortalama 13 geri dönüşümlü plastik şişeden üretiliyor. Bu çığır açan üretim sürecinde plastik şişeler eritilerek önce iplik haline getiriliyor, daha sonra polyester olarak dokunuyor. Bu sayede, polyester üretimine kıyasla enerji tüketiminde %30 oranında bir tasarruf sağlanıyor.
 
Formaların yapımında kullanılan Nike Dri-Fit teknolojisi ise oyuncuların daha kuru, daha serin ve daha hafif kalmasını sağlayan bir teknoloji ürünü. Teri bedenden kumaşın yüzeyine çekerek hızla kurumasını sağlayan bu malzeme, bir yandan da üç boyutlu yapısıyla cildin etrafında daha fazla hava boşluğu yaratarak formanın vücuda yapışmasını engelliyor.