Trabzonspor'da devam eden transfer çalışmalarını daha da somutlaştırmak adına Başkan Muharrem Usta ile teknik direktör Rıza Çalımbay, İstanbul'da bir araya geldi. İlk olarak takımdan ayrılması gündemde olan Arjantinli Emmanuel Mas'ın durumu masaya yatırılırken, Çalımbay oyuncunun gitme yönündeki isteğini başkana iletti. Başkan Usta da Mas'ın ayrılışının netleşmesinin ardından sol bek mevkiine takviye yapılabileceğini belirtti. Takımın durumunun masaya yatırıldığı görüşmede Çalımbay'ın "Zirveye oynayacaksak mutlaka takviye yapmalıyız" dediği, Usta'nın da "Ne gerekiyorsa yapalım. Ancak bazı oyuncuları da göndermemiz veya satmamız gerekecek" diyerek transfer dönemi öncesi güvence verdiği öğrenildi. UEFA kriterleri nedeniyle sıkıntı da yaşamak istemeyen yönetimin, transferlerin çoğunu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği dile getirildi.

MAS'IN TRANSFERİ BOCA'YA BAĞLI
Rıza Çalımbay, Başkan Usta ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade ederek, "Gidecekler, kalacaklar ve alınması gerekenler konusunda uzun uzun konuştuk. Başkanımız bize 'nereye oyuncu gerekliyse alalım' dedi. Ancak bizim kriterlerimiz var, onun dışına çıkamıyoruz. Mesela bütçe belirleyemiyoruz. Şu anki tabloda bonservis bedeli ödeyip oyuncu alamayız, kiralamamız gerekiyor. O sıkıntıyı aşmamız gerekiyor. Mas'ın transferi Boca Juniors'un o mevkide oynayan bir futbolcuyu göndermesine bağlı. Oradan haber bekliyoruz. Mas giderse sol bek alacağız. Kanatlara da yüzde yüz bir iki takviye için başkanımızla anlaştık. Hatta belirlediğimiz bazı isimlere teklif yaptık. Ama inanılmaz bir fiyat söylediler ve vazgeçtik" dedi.

Yunus Emre SEL

'Talimat verdim' (Mini yorum: Yunus Emre Sel)
İletişimin iyi olması, sürekliliği her zaman olumlu sonuçlar doğurmuştur. İlk yarı tamamlandıktan sonra herkes bir köşesine çekilip, "Ben talimatı verdim" demektense elini taşın altına koyuyor ve bu tür toplantılarda doğru ile yanlış daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu nedenle başkan ile hoca arasında yapılan bu transfer zirvesi bence oldukça önemli. Belki kısa vadede değil ama uzun vadede olumlu sonuçları da ortaya çıkacaktır. Sonuç olarak ise başkanın, Çalımbay'a istediği oyuncuları alma sözü vermesi karşılıklı güvenin bir göstergesi. Ancak Mas başta olmak üzere umarım gelecek ve gidecek oyuncular kısa sürede netlik kazanır ve sorunsuz bir kamp gerçekleşir

Editör: TE Bilişim