Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Bankalar Birliği ile yapılacak anlaşma kulüpleri rahatlatır mı?

Bankalar neden vardır? Kredi vermek, kazanç elde etmek için vardır. Para deposudur. Bankanın el attığı bir şeyde kulüplerin kazançlı çıkma ihtimali var mı? Kendi mali yapın düzgün değilse kredi almak zorunda kalıyorsun. Belli bir mal varlığını ipotek ediyorlar. Ona göre karşılığında para alıyorsun. Bu düzenleme sonrası kulüplerin sahibi bankalar olacaktır. Bence böyle. Futbol futboldan çıkmış durumda. İyi oyun, güzel oyun istiyoruz. Ama bizde maalesef güzel oyun da yok. Ligimizi kim izliyor? Kime satıyoruz? Mali planlamamız ne?

"Doğruları söyleyenler de 9 köyden kovuluyor"

Avrupa’nın önde gelen liglerinde neler olduğunu görüyoruz. Bizler işi iyi yapamadığımızdan, iyi planlama yapamadığımızdan ve ayağımızı yorganımıza göre uzatamadığımızdan problem yaşıyoruz. Önü açık olan bir kulüp bankadan neden kredi kullansın? Ayağını yorganına göre uzat. Doğruları söylüyorum. Doğruları söyleyenler de 9 köyden kovuluyor.

"Bizde sağlıklı bir yapı yok"

Dünya devleri nasıl başarılı oluyor? Gelirlerine ve harcamalarına bakın. Gelirleri, harcamalarından daha yüksek. Ayarlamayı çok güzel şekilde yapıyorlar. Maalesef bizde öyle sağlıklı bir yapı yok. En önde gelen kulüpler bile televizyonlarda taraftarından destek istiyor. Bu üzücü bir durum. Bu noktaya nasıl geldik? O iyice sorgulanmalı. Neden bu durumdayız? Ana nedeni gözden kaçırmamak lazım. Büyük kulüplerimizin hali ortada.

"Trabzonspor, mecbur kaldığı için gençlere şans verdi"

Trabzonspor gençlere önem veriyor deniliyor. Ama mecbur kaldıkları için önem vermeye başladılar. Mecbur kalmasalardı önem vermeyeceklerdi. Yeni yönetim için söylemiyorum, genel anlamda yorum yapıyorum.
Abdullah Avcı, Beşiktaş'ta başarılı olur mu?
Abdullah Avcı, kendisini kanıtlamış bir teknik adam. Belli bir tecrübeye ulaşmış bir teknik adam. Beşiktaş camiasının gücü çok yüksek. Bu gücü de arkasına alınca başarılı olur. Abdullah Avcı bu işte kaliteli isimlerden biridir. Neden başarılı olmasın? Başarılı olabileceğini düşünüyorum.

"Yaş futbol oynamıyor, Burak faydalı oldu"

Burak Yılmaz’ın çıkışı ortada. Performansını yukarıya çıkardı. Hem Beşiktaş hem de milli takımda etkili görünüyor. Transfer teklifleri gelmesi, halen istenmesi önemli bir detay. Burak işini iyi yapıyor. Yaşının hiçbir önemi yok. Yaş takıntım yok. Ülkemizde çok üstünde duruluyor ama… Tabi ki yeni oyuncular çıkaralım ama sahaya çıkınca herkes eşittir. Yaş futbol oynamıyor. Çalışkanlığı ve üretkenliğiyle Burak faydalı oldu.
"Burak, gideceği yerde daha mutlu mu olacak? Kalacağını düşünüyorum"
Burak bu saatten sonra Beşiktaş’ta kariyerini noktalamak istiyor. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Gideceği kulüpte buradan daha huzurlu ve mutlu mu olacak? Bunu düşünmemesi gerek. Bildiğim kadarıyla Beşiktaş’ta çok mutlu. Ona transfer teklifleri gelmesi işini iyi yaptığını gösteriyor. Kalacağını düşünüyorum.