Trabzonspor, Süper Lig’in 28. Haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Çok net gol pozisyonları kaçırıp rakibine 1 puan hediye eden Trabzonspor, kaçan 3 puana yanıyor.

Fenerrbahçe cephesi de 1 puana sevinirken İrfan Can kahveci’nin gördüğü net kırmızı kartın aksini savunmaya devam ediyor.

Spor yorumcusu Tümer metin ise canlı yayında pozisyonun net bir şekilde kırmızı kart olduğunu söyledi.

Tümer Metin şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe'nin ikincilik iddiası adına full tribünler önünde etkili başladığı bir maç ama tarih tekrar ediyor. Kim de ilk maçın ilk yarısında atılmıştı. Oyunun içinde futbol adına birçok iyi şey gördük. Fenerbahçe'de Zajc ile Crespo, 10 kişi kalmasına rağmen iyi mücadele etti. Fenerbahçe, 10 kişi gibi oynamadı. 10 kişi olan Fenerbahçe çok daha net pozisyonlar buldu. İrfan Can'ın çok net Siopis'i sakatlayacak derecede basmasına biz de şahit olduk. İki maç üst üste kırmızı gelince, Fenerbahçeliler maçı buradan okuyacaktır ama İrfan Can'ın hareketi kırmızı kart. İrfan Can, Siopis'e basma niyetinde değil ama rakibi için tehlikeli olacak yere basıyor. İş basma anından sonra başlıyor. İrfan bastı ve devam etti vücutla. İrfan'ı atan VAR, Zorbay Küçük değil. İlk yarının galibi Trabzonspor, oyunun galibi 10 kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe.

Fenerbahçe taraftarından yine tepki geldi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen birçok trol hesap, Tümer Metin’e baskı uygulamaya çalıştı.

Gelen tepkiler üzerine de yorum yapan Tümer Metin, pozisyonu detaylarıyla anlattı.

Tümer Metin şu ifadeleri kullandı:

Bunun taraftarlıkla idarecilikle bir tarafa gönül vermekle alakası var, anlıyorum. İçinden geçilen durum, sezonun idare şekli. İki maçta da aynı yerden tezahür edince olay doğal olarak refleks buradan geliyor olabilir. Ama bu sonucu değiştirmez. Sonuç şu; İrfan Can bastı! Bana bu basma pozisyon gereği bir basma diyebilirler. İrfan Can ayağını nereye çekecek diyebilirler. Ben İrfan can ayağını çeksin demiyorum. Siopisin baldırına basmaya başladığı anda vücut bir kırılır. Vücut kendini çeker ve ayak gitmeye devam etmez. Ama ayağını kaldırmadı ve Siopisin ayağının üzerinde baya bir kaldı ayak. Ters taraftarn bakalım. Aynı pozisyona Fenerbahçeliler kart ister miydi? Yüzde yüz isterdi.