Trabzonspor'un unutulmak sağ beklerinden Turgay Semercioğlu, şampiyonluk heyecanını anlattı. Trabzonspor'un şampiyonluk ipini göğüsleyeceğine inandığını belirten Semercioğlu, kendi hatıralarını da paylaştı. Trabzonspor'a transger olduğunun ilk yılında 2.Lig şampiyonluğu yaşadığını belirten Efsane, "Trabzonspor'da oynadığım dönemde 6 kez 1.Lig şampiyonu olduk. Toplam 7 şampiyonluğum var Trabzonspor'da. Trabzonspor'da başladım, Trabzonspor'da bitirerek jübilemi yaptım. Çok güzel günlerim geçti. Şampiyonluklara alışmıştık." diye konuştu.

1983-1984 yılında gelen şampiyonluk ile ilgili maçtan anılarını paylaşan Semercioğlu, Fenerbahçe maçında sağ taraftan yaptığı orta ile Dobi Hasan'ın (Hasan Şengün) attığı golün pasını verdiğini, sarı-lacivertli ekibi yenerek ligi zirvede tamamlamayı garantilediklerini kaydederek, "37 sezon boyunca şampiyonluğa hasret kaldık. Bu sene görünen köy kılavuz istemiyor. O sene, bu sene. Trabzonspor hakkıyla şampiyonluk elde edecek inşallah. Lig bitmedi, büyük konuşmak istemeyiz ama bu kadar farktan sonra şampiyonluğun bu sene bize geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor'un son şampiyonları" ifadesinin o dönemin futbolcularının üzerinde büyük bir yük oluşturduğu anlatan Semercioğlu, bu sözlerini şu şekilde açtı, ""Bizimle ilgili, 'Efsanevi oyuncular', 'Son şampiyonluk' denmesi üzerimizde yük oldu. Trabzonspor şampiyonluğu bir yakalasa, biz de dışarıdan da olsa sevinsek. Trabzonsporluyuz, takım bizim canımız ciğerimiz. Şampiyon olmasını çok istedik. Bu sene nasipmiş, inşallah olacağız. Bunun kaçarı yok. Çok sevindirici. 37 yıldır şampiyonluk görmemiş bir nesil var. Bu nesil de şampiyonluklar görsün. Şampiyon olamadık ama 37 yıl dört büyüklerden biri olarak nam saldık, zirvelerde yer aldık. O da geçmişin getirdiği başarılardan dolayı. Her zaman kafaya oynadık ama şampiyon olamadık. O da başarıdır. Kopmadık zirveden. Çok istedik. İnşallah bu sene şampiyonluk gelecek. Bütün Trabzonlular olarak bunun hazzını yaşayacağız."

Kutlamalar ile ilgili taraftara çağrıda bulunan Semercioğlu, "Bizim dönemimizde de silahlar patlıyordu. Şehrin yukarı kısımlarında, köylerde... Bizim kutlamalar da böyle geçti. Artık şehirleşme var. Trabzon oldukça büyüdü. 37 sene geçti, şehirleşme oldu. Bu silah atma geleneğinin tamamen ortadan kalkması lazım. Yorgun mermilerin insanlar üzerinde ölüm getiren etkisi var. Sevinelim ama silah atarak değil, horon teperek. Meydanları dolduralım ama silah atmayalım." diyerek sözlerini tamamladı