UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş dosyalarını karara bağlarken, “Avrupa kupalarına katılmayan kulüpleri daha sonra inceleyeceğiz” demişti. Şimdi Sivasspor’un dosyası raftan inecek ve büyük ihtimalle cezalandırılacak. Bu da Trabzonspor’a bayram yaşatacak

 DOSYASINI İNCELEMEMİŞTİ

Trabzonspor, 3 Temmuz şike sürecinden sonra henüz savcılık iddianameyi hazırlamamış olmasına rağmen UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi’ne davet edilirken, Fenerbahçe’yi ise kupaların dışında tutmuştu. Türkiye’de 2010-2011 yılında yapılan şikeden dolayı daha sonra mahkeme kararları verildi, UEFA ve CAS’ta Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı cezalandırdı. Fenerbahçe 2 yıl, Beşiktaş ise 1 yıl Avrupa’dan men edildi. Ancak şike konusunda suçlananlar sadece bu iki kulüp değildi. Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor gibi kulüplerin de dosyaları vardı. Ancak UEFA bu dosyaları daha sonra inceleme kararı vermişti. Gerekçesini de, “Avrupa Kupalarına katılma hakkı olan kulüplerin dosyalarını inceleyip karara bağladık” diye açıklamış, sonra da şu değerlendirmeyi yapmıştı:

 PLAY-OFF’DAN BAŞLAYACAK

“Sivasspor, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Mersin İdmanyurdu gibi kulüplerin bu sezon Avrupa’ya katılma şansları olmadığı için, onların dosyalarına daha sonra bakacağız” açıklamasını yapmıştı. Şikede adı geçen ve suçlu bulunan kulüpler arasında yer alan Sivasspor, topladığı puanlarla birlikte UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı garantiledi. Eğer Karabükspor maçından puanla ayrılırsa, Trabzonspor Antalyaspor’u mağlup etse bile sivasspor UEFA Avrupa Ligi’ne Play-Off’tan katılacak. Ancak bu noktada UEFA devreye girecek. Şike ile anılan bir kulübün organizasyonlarında yer almasına izin vermeyeceği için dosyasını ivedi olarak inceleyecek ve bir aksilik olmazsa, ‘men’ cezası verecek. Bu durumda Trabzonspor’a piyango vuracak veAntalya’dan bir puan bile alsa UEFA Avrupa Ligi’ne Play-Off’tan başlayacak.
Editör: TE Bilişim