Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'nın kararına ilişkin "Önemli olan adaletin sağlanması, doğru bir karara varılması. O konuda da herkesin müsterih olması gerek. O sağlandığı taktirde gerisi herkesin sineye çekmesi gereken boyut" dedi.
 
17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de bulunan Bakan Kılıç, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Narlıkuyu beldesindeki Cennet ve Cehennem Çukuru'nda incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Ören yerinde deveyle turistleri gezdiren Ahmet Şen'le bir süre sohbet eden Kılıç, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.
 
Kılıç, bu sırada yanına gelen bir vatandaşın "Trabzonspor'un hakkı olan kupanın geri verilmesini istiyoruz" sözü üzerine "Bir yönü UEFA'da bir yönü mahkemede, kararlar oradan verilecek" dedi.
 
Bu işin siyasi kararlara kalması halinde "yüzyıl karar verilemeyeceğini" ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
 
"Bir tarafı A takımı, bir tarafı B takımı, bir tarafı E takımı. Biz o sürece müdahil olmadık, yargıya bıraktık. Diğer taraftan UEFA'nın yetkilileri var. Biz girsek o süreçlerin içerisine o işler bitmez, sonu gelmez. Biri memnun olsa, diğeri memnun olmaz. Önemli olan adaletin sağlanması, doğru bir karara varılması. O konuda da herkesin müsterih olması gerek. O sağlandığı taktirde gerisi herkesin sineye çekmesi gereken boyut. Kupanın kime ait olduğu, hangi müzede olması gerektiği konusuna ne başbakan karar verebilir ne spor bakanı ne de bir başka siyasetçi karar verebilir. Ama yargıya intikal eden konular var, açılmış olan ve derinleştirilmiş olan soruşturmalar var. Onların nihayetine göre o kararlar tamamen siyaset dışı olarak karara bağlanır, neyse herkes ona bir şekilde katlanır."
 
Kılıç, Cehennem Çukuru'nu seyrederken bir gazetecinin "Şu an cehennemdeyiz" demesi üzerine "Vallahi cehennemde olan sensin, bizim ayağımız hiç cennetten ayrılmadı. Millete hizmet ediyoruz. Millete hizmet edenlerin yolu cennetten geçiyor biliyorsun. Cehenneme sen geldin, biz cehenneme yukarıdan bakıyoruz, şimdi cennete gideceğiz" diye esprili şekilde karşılık verdi.