Trabzonspor, UEFA’da Fenerbahçe hakkında başlatılan disiplin soruşturması ile ilgili soruşturması ile ilgili olarak açıklama yaptı. 
Bordo-Mavililerden yapılan açıklamada, 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkını teslim edilmesi için yapıldığı kaydedildi. 

Trabzonspor konuyla ilgili resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı: 

“Trabzonspor Kulübü, tarihi misyonu gereği, kurulduğu günden beri futbolda adalet mücadelesi vermektedir. 
Bu doğrultuda; Kulübümüz, 2010-2011 sezonunda Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya başvuruda bulunmuştur.

UEFA’nın bugün Kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda; soruşturma başlatıldığı, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. Bir örneği de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen yazı; “doğrudan etkilenen taraf” sıfatıyla Fenerbahçe SK’ya hitaben yazılmıştır.
Tekrar hatırlatmak isteriz ki, talebimiz, şike yapılan 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligimizde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesidir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur” 
Editör: TE Bilişim