Avrupa’nın önde gelen liglerinde oynanan karşılaşmada son 15 dakikada tek gol yemeyen takım olan Trabzonspor bu özelliği ile dikkat çekiyor.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’ın yaptığı kurtarışların ve Avcı’nın oyun sisteminin etkin rol oynadığı bu istatistik Trabzonsporlu taraftarların da beğenisini topladı.

Uğurcan Çakır bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada kalesinde 96 isabetli şut ile karşılaşırken, sadece 17 gol kalesinde gördü ve %82’lik kurtarış yüzdesiyle oynadı. Uğurcan 8 karşılaşmada ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Yayıncı kuruluşta Avrupa’da oynanan karşılaşmalarda son 15 dakikada en az gol yiyen takımlar arasında Trabzonspor’un yer alması ve Uğurcan Çakır’ın performansı üzerine yorum yapan Uğur Meleke, ”İki istatistik de çok etkileyici. Trabzonspor’un Avrupa’nın önde gelen liglerinde son 15 dakikada gol yemeyen tek takım olması çok etkileyici. Yani nasıl okumak lazım bilmiyorum, okuması zor bir istatistik. Gerek koruma içgüdüsüyle gerekse arama içgüdüsüyle hareket ettiğinde, ikisinde de son 15 dakikada gol yememiş olması çok zor yakalanacak, çok enteresan ve çok büyük bir istatistik Trabzonspor’un başardığı. Abdullah Avcı’ya özel olarak bunu sormak lazım bunu nasıl başardıklarını. Ama gerçekten Uğurcan’ın çok büyük katkısı var. Gerçekten ligin en fazla fark yaratan oyuncularından biri oldu. Galatasaray maçında 34. Dakikasında Berkan’ın şutunda normalde o pozisyon gol olurdu top başka bir kaleci olsa. 2-0 olurdu ve maçın hikayesi değişebilirdi. 1-0’dan geri dönmek ile 2-0’dan geri dönmek çok farklı hikayeler. Çok daha fazla risk alman lazım. Çok daha fazla risk alırsan, savunmanda çok daha fazla açık ve fırsat verebilirsin. O yüzden Uğurcan faktörünün de altını çok çizmek lazım ” İfadelerini kullandı.