Trabzonspor'un kalecisi ve kaptanlarından Uğurcan Çakır, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, takımlarının Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıkları öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yeni bir takım olduklarını söyleyen Uğurcan Çakır, "Pandemi dönemi yüzünden hazırlık kampımız biraz sürdü. Bu da bizi biraz etkiledi açıkçası. Adaptasyon, uyum çok zor işler hele ki çok oyuncunuzu kaybettikten sonra. Buraya alınan oyuncular karakterli ve kaliteli oyuncular. Hepsiyle birlikte uyum içerisinde çalışıp takımı hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Ekim ayından Mayıs'ı konuşmak doğru olmaz. Kötü başladığımızı herkes biliyor. Ben takımıma, hocalara ve yönetime çok güveniyorum. Bu süreç çok sancılı geçiyor. Takım olarak çalışıp en iyi yerlere gelmek istiyoruz" dedi.

'KARARI HOCAMIZ VERİYOR'

Milli takımda yedek kalmasıyla ilgili soru üzerine Çakır, "Benim amacım tabii ki milli takımın kalesini korumak ama oraya ulaşmak da benim için çok önemliydi. Orada oynamak için elimden geleni yapıyorum. Kararı hocamız veriyor. Oraya çağrılmak da benim için çok büyük mutluluk ve onur" diye konuştu.

'FORMA OLAN OYNUYOR'

Uğurcan Çakır, Şenol Güneş'in en uzun süre gol yemediği dönemin kendisine hatırlatılması üzerine, "O zaman tabi Şenol hoca galiba 1112 dakika gol yememişti. En uzun rekora sahipti. Hocamız en doğru kararı veriyor. Öndekilerle ilgili ben bir şey diyemem. Kim daha formdaysa o oynuyor. Bu tabi ki biraz etken oluyor, iletişim anlamında nerede olduğunu bilmek anlamında. Ne kadar çok birlikte oynarsanız o kadar alışıyorsunuz ne yaptığınızı herkes biliyor. Şartlar neyi gerektiriyorsa öyle oluyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim