HaberTS- Haber Servisi- Türkiye’nin en ateşli taraftarlarından bir tanesi; hırçın Denizi’n kenarında bir şehir ve o şehir tutkuyla bağlı bir halktan bahsediyoruz. Trabzon şehri Karadeniz’de güzel bir şehrimizdir; gerçekten futbol sevdalısı ve şehirlerine en bağlı kulüp olarak öne çıkarlar. Hangi Anadolu şehrine giderseniz gidin, mutlaka İstanbul takımlarını seven kişiler o takımlara âşık olanlar çıkar ama Trabzon’da tek sevda Karadeniz fırtınası Trabzonspor’dur.  Trabzonspor uzun yıllardır şampiyonluk göremiyor ama muhteşem taraftarı bir gün olsun onlara yüz çevirmedi; her zaman tıklım tıklım statlara oynayan bordo mavili kulüp, bu sene şampiyonluğa çok yaklaşmıştı ancak yine olmadı. Şimdi lig de bitti ama yeni sezon hazırlıkları hemen yapılmalı ki kimlşer4 gidecek kimler kalacak sorusunun cevabı verilmeli. Şampiyon olmadı Trabzon yine de öyle oyuncular ön plana çıkardı ki Avrupa takımları sıraya girmiş durumdadır; işte detaylar

Ceza konusu bir an önce çözülmelidir

Trabzon spor yönetiminin öncelik olarak bu konuya hızlı bir şekil de çözüm bulması gerekiyor; ceza süreci olurda da olumsuz tamamlanırsa o zaman takım gelecek ve gidecek isimlere karar vermelidir. Ceza süreci takım lehine olursa o zamanda şampiyonlar ligine gidecek bir takım gibi yıldızları bırakmamalıdır. Özellikle takım içinde birkaç isim var ki Avrupa’dan ve yurt içinden talibi çok fazla gözüküyor. Şimdi bu isimlere bakalım.

Uğurcan’a teklif çok

Uğurcan Çakır, Türkiye’nin gelecekteki kalecisi, o kaleyi uzun yıllar koruyacak tek isim; dileğimiz futbol şansı bırakana kadar yanında olur ve herhangi bir sakatlık yaşamaz. Milli Takım’ın ona çok ihtiyacı var. Trabzonspor’un kendi alt yapısından çıkardığı bu isim efsane bir performansla bütün Avrupa’nın dikkatini çekti. Futbolcu Trabzonspor aşığı ve her halükarda takım ne isterse yaparım, sadece onların menfaatine uygun olsun diyor. Hem iyi bir kaleci hem de karakterli bir duruş, Trabzonspor’un şu anda kaleci ihtiyacı yok hala Uğurcan’ın ardında sağlam isimler var yani bu oyuncunun satılması takım ekonomisine büyük katkı verecektir. Yalnız Trabzonspor’da böyle sırf parayı çok veriyor diye öğrencisinin hayatını mahvedecek bir kulübe değil yıldız olacağı bir takıma satmalıdır. Bir Casilas gibi seneler sonrada hatırlanacak bir kaleci olarak bırakabileceği bir takıma satılmalıdır.

Kuzey’in Kralı kalacak mı?

Sörloth ülkemize golcülük dersi veren adam oldu; bir futbolcu nasıl olunur hepsinin tam örneği yine bu isim oldu. Hani tam 9 numara tabiri vardır; top ayağına geldi mi mutlaka kaleyi görür, gol olur olmaz ama o top kaleyi görür. Sörloth Trabzon takımına kiralık olarak katıldı ve muhteşem bir performansa imza attı; bir yıl daha sözleşmesi olan oyuncu, takımda kalmak istiyor ama Trabzonspor onun bonservisini alıp çok yüksek bir meblağa satabilir. Takım için ceza gelirse onunda 30 milyon Euro gibi rakamlara takımdan ayrılması fena olmaz. Bu şekilde takımın borcu neredeyse bitme noktasına gelir.

Mensah konusu doğru

Kayseri spor bu yıl bir alt lige düştü ve onların yıldızı Mensah’a da ilgi çok büyük; sadece Trabzonspor değil Galatasaray ve Fenerbahçe’de bu oyuncuya ilgi duyuyor. Tabi ki oyuncuya kim daha çok para verirse o alır ama Trabzonspor için şimdilik olmazsa olmaz bir futbolcu değil; bu kadar genç yeteneğe sahip bir takım alt yapıdan oyuncu çıkarmaya devam etmelidir.