Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı. Fenerbahçe henüz ilk dakikada Max Kruse'nin golüyle öne geçerken 15. dakikada Alexander Sörloth bu gole yanıt verdi. Bordo mavililerde Filip Novak 32. dakikada takımını öne geçirdi. Sörloth ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır, “Maça 1 golle başladık. Ama hayırlısı buymuş. sonrasında golleri bulduk. Oyunu tutmayı bildik. Geri çekildik ama iyi defans yaptık. Takım arkadaşlarımın ayağına sağlık. Benim kurtarışlarımın bir önemi yok. Buradan takım halinde galibiyetle ayrıldık. Takım arkadaşlarıma yardımcı olduysam ne mutlu bana… “ dedi. İlk golün erken gelmesiyle ilgili olarak ise Uğurcan, “Bazen ilk goller hayırlı oluyor çok erken yedik ama biz kendimize güveniyorduk. Çok iyi takımımız var. Karakterli, oyunculardan kurulu. Çok iyi hocamız var. Oyun anlayışımız belliydi. Golü yedikten sonra öne geçebileceğimizi biliyorduk. Benim için kötü oldu, akutu kısa vurdu. Ama galip geleceğimizi biliyorduk” diye konuştu. 

18 ŞUTTAN, 16’SINI KURTARDI
İki Fenerbahçe maçında 18 şuttan 16’sını kurtarmasını da yorumlayan Uğurcan, “ Allah nasip etti. Bende konsantre oluyorum. gerçekten çalışıyorum. Ondan sonra gerisi geliyor. Kurtardıkça kaleci için özgüven geliyor. Bende konsantre oldum. Kurtardıkçı özgüvenim yerime geldim. Daha çok konsantre olduk, daha çok savaştım. çok mutluyum. gAlip geldik. Taratarlarımıza teşekkür ediyorum. Stadı doldurdular. Takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hocalarımıza antrenörlerimize hepsine, kulüpte çalışan herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli galibiyet aldık. Kupa maçı oynayacağız lige hazırlancağız. Tek tek maçları kazanıp şampiyonluğa ilerlemek istiyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.