Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi.

Demirkol şu ifadelere yer verdi;

Galatasaray’ın kazandığı penaltıda Trabzonspor’un kalecisi Arda topa dokundum diyor. Biz dikkatten kaçırmışız. Bunu yakalayan Bünyamin Gezer’i de tebrik ederim. VAR’ın başında oturan hakemler bunu yakalayacak, işleri bu. Çok küçük bir temas var ama topun yönü değişiyor. Ümit Öztürk’e bu penaltı için aşırı kızılamaz ama VAR’ın başındakiler görmesi lazımdı.

Nagatomo’nun hakem sözlerini duymayabilir ama Soldado’nun söyleyişiyle Nagatomo’nun söyleyişi aynı. Ancak protokol, dudak okumaya izin vermiyor. Soldado’yu çok hatalı buluyorum. Hakem de çok tahrik etti. Soldado’nun söyleyiş tarzının kartı gerektirmediği, döndükten sonra söylenerek bunu söylediği için ceza almaması gerekiyordu.

Diagne’nin Rodallega’yı düşürdüğü pozisyon kesinlike sarı kart. Umut vaat eden bir ataktı. Diagne’nin ikinci sarı kartı görmesi gerekiyordu.

Trabzonspor’un verilmeyen penaltısıyla ilgili olarak Ümit Öztürk’ün yakın çevresinden duyduğum; maçı izlerken penaltı olmadığını düşündüm, VAR2a çağırdılar, orada da bir çarpışma olduğunu gördüm. Ancak sonradan seyredince çok büyük bir hata yaptığımı gördüm demiş. Bunun da doğru olduğundan eminim. O zaman Ümit Hoca, stres anında doğru karar veremiyor.

Editör: TE Bilişim