'TRABZONSPOR'A BAŞARI ÇOK YAKIŞIYOR'

"Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra hiçbir açıklama yapmadım. Bir sporsever olarak söyleyeyim, Trabzonspor'a başarı çok yakışıyor. Üst taraftaki takımların yalnız bırakıldığı bir ligde, ben Trabzonspor'un çıkışını başarılı buluyorum. Tek başına takım kimyası adına çok değerli olduğunu düşünüyorum. Olcay Şahan gibi oyuncular saç baş yoldurabilir fakat takım adına kattığı olumlu sinerji daha önemli"

 'SPORTİF DİREKTÖRLÜĞÜN ANLAŞILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

"Hedef bütünlüğü örtüşmesi lazım. Aynı dava uğruna kenetlenmek lazım. Tam manasıyla sportif direktörlük görevinin kulüp başkanları ve yöneticiler tarafından anlaşıldığını düşünmüyorum. Türkiye şartları içerisinde çok anlamlı ve makul olduğunu düşünmüyorum"

'YABANCIYI GETİREN ZİHNİYET TARTIŞILMALI' 

"Gelen oyuncu arkadaşlarımıza asla yabancı olarak bakmadım. Kontenjan oyucuları olarak değerlendirdim. Onlar bizim misafirimizdir, başımızın üstünde yeri vardır. Yabancıdan ziyade yabancıyı getiren zehniyet tartışılmalı. Ben çok genç yaşlarda milli takımda görev aldım, takım kaptanlığı yaptım. Emekleyerek kaza kaza gittim. Türkiye'de alınabilecek tüm lisansları almama rağmen kendimi hala eksik görüyorum. Futbola yabancı insanların futbolu ben biliyorum havası içerisinde futbolda olması tartışılmalı"

'GÜÇTEN GÜÇ ALAN İNSANLARDAN ZİYADE FUTBOL BİLGİSİNDEN...' 

"Türkiye'de bu kariyer planlamasını kimin yaptığını üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Kendimiz adına asla şüpheye düşmedik. Bu işin en iyisi kimse onla yarışmaya hazırız. Maalesef Türk sporunda insanları tanıdığım için futbolun karakteri tartışılmalı, ehil insanların görevde bulunup bulunmadığı tartışılmalı. Güçten güç alan insanlardan ziyade futbol bilgisinden güç alan insanların futbolun içerisinde olmasını istiyorum. Elbette kendi adıma değil ama ülke gençliği adına kayıp olarak görüyorum. O anlamda mutsuzum"

 'İSKELET KADRO OLUŞTURABİLİRİZ'

"80 milyonluk ülkede geleceğe dair umudumuz yok desek haksızlık etmiş oluruz. 2-3 tane şampiyonayı Türkiye haksız yere heba etti. Önemli oyuncu kadrolarımız vardı. Kulüplerde başarılı oldu demek milli formayla başarılı olduğu anlamına gelmez. İkinci oynadığımız maçı dikkate alırsak iskelet kadro oluşturabiliriz diye düşünüyorum"

 'SAHAYI İYİ GÖREN YERLER SİYASET OLDU'

"Siyaset futbolun içerisinden hiçbir zaman çıkmadı. Milli Takımlar'da görev aldığım dönemde milli maçları izlemeye gittiğimiz anda siyasilerden daha geri planda hep yer bulduk, hep sahayı iyi gören yerler siyaset oldu. Dönüp tribüne arkanıza baktığınız anda; futbol mafyasından tutun, başkanlarından tutun, tribünde askerin, siyasinin olduğu yerde futbolda siyaset yoktur deseler siz inanır mısınız?  Ben şahsen inanmam"

'FUTBOL VİRÜSÜ DEDİĞİMİZ İNSANLAR...'

"Siyaset futbolun içerisinden hiç çıkmadı ve olacak görüntüsünde. Futbolu tabii ki etkiliyor. İnsanlar duracağı noktayi iyi seçmelidir. Her insan duracağı yeri iyi bilmelidir. Ülkemizde bu kadar sıkıntı varken, futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetsin. Yoksa futbol virüsü dediğimiz insanlar futbolu yönetmeye kalkarlar ve durum içinden çıkılamaz hale gelir"

Editör: TE Bilişim