Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Basel ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi mücadelesi öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve rotasyon yaptıkları için gösterilen tepkilere cevap verdi.

Basel maçında da mücadele edeceklerini kaydeden teknik adam, "Bizim asla vazgeçmediğimiz şey, mücadele. En iyi futbolumuzu oynayıp, en iyi sonuçla ülkemize dönmek isteyeceğiz. Asla pes edecek durumda değiliz. Hataya düşmeden, bütün futbol gerçekliğimizle o mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

"LİGDE EN FAZLA OYNAYAN TAKIM BİZİZ"

Türkiye'de en çok maça çıkan takım olduklarını söyleyen Ünal Karaman, "Hiçbir zaman için kendi yaşadığımız sıkıntıları çok fazla dışarıyla paylaşmadık, kendi bünyemizde çözmeye gayret gösterdik. Ligde en fazla Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ve Türkiye Liigi maçı oynayan ve en çok sakatlıklarla uğraşan takım, bizim takımımız. Biz önce gençlerimize güvenerek, her fırsatta büyük bir memnuniyetle ifade ettiğim şekilde, birbirine sahip çıkan bir grup olarak, en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve en azından bu gayrete sahip olduğumuzu düşünüyorum. 19 yaşındaki oyuncularımızla da, antrenman eksiği olmuş oyuncularımızla da çıkabiliriz, şartlar ne olursa olsun, asla teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı.

"İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLUYOR"

Herkesin kadrodaki rotasyonu farklı şekilde yorumladığını kaydeden Karaman, "Sakatlıklar dışında rotasyonda Sosa, Nwakeme ve Sörloth'u değerlendirebiliriz. Kardeşim bu kulübün o kadar da lüksü olsun. Bu oyunculara sezon başından beri çok fazla yüklendik. Müsabaka biter bitmez, oyunculara 3 gün sonra yeni müsabakaya hazırlanın diyorsunuz. Bunu ancak yaşayanlar bilir. İşin içinde olup da, işine gelenler anlıyor. İşine gelmeyenler kendi istediği gibi yorumluyor. Hangi kadroyla çıkarsak çıkalım, en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz, sonucu hep beraber göreceğiz" dedi.

"UFAK BİR ŞEKERLEME YAPTIM"

Kendisinin yorulup yorulmadığı sorulan Karaman, "Çok haklısınız, çok güzel bir soru sordunuz. Zaman zaman biz de yoruluyoruz ama gençlerle haşır neşir olunca, yorgunluğu azalıyor insanın. İnsanız, zihinsel ve fiziksel etkileri yaşıyoruz. Toplantıya gelmeden direnmeye çalışsam da, son yarım saat ufak bir şekerleme yaptım. Bizim işimiz bu haliyle güzel, bu haliyle sevimli. İnşallah bu kardeşlerimiz başarılı olacaklar ve kendilerinden daha çok söz ettirecekler" diyerek sözlerini noktaladı.