Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman şu ifadelere yer verdi;

“Daha önce kaybettiğimiz müsabakalarda da eğer gerçekçi spor adamı gibi konuşmak gerekiyorsa hak etmediğimiz mağlubiyetler var. Bugün ki coşkulu oynamadık kabul edebilirim. Başakşehir ilk maçtı onda bize uzun süre 1 – 0 götürdük. Onu anlayabilirim. İlk maçtı.  Çoğunlukla ülke gerçeğine baktığımızda sonuçlar ön planda tutuluyor. Bugün yayından önce de konuştuk. Her hafta kazanma adına çalışmalarımız oluyor. Bu haftada o şekilde hazırlandık. Arkadaşlarımız o duruşu gösterdi iyi mücadele ettiler. Bizim açımızdan çok farklı sonuç olması gereken müsabaka ama bize eziyet çektirecekler, acı çektirecekler yine de teşekkür ediyorum. 

''Biz evet 4 tane oyuncu kullandık. Gelecekte uzun vadede farklı hesapların içinde fikrimizi söylüyoruz. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Biz oluruz olmayız, Trabzonspor’un kendine ait kültürü var. Onur’u da ilk geldiği günde bu yaşlarda kullandık. Ben aynı ifadeyi Onur için de kullandım. İnşallah ülke futbolu çok iyi kaleci kazanacak. Hüseyin ha keza soğuk kanlı oynadılar. Abdulkadir ve Yusuf daha önce vitrine sunduğumuz oyunculardı. Doğru planlamayla alt yapıdan oyuncuların gelişimi, hazırlık olarak eğitimlerini tamamlayıp üst taraflara zorlu koşullar içinde daha hazır oyuncular katıp iskeletin çok önemli bölümü kendi çocuklarımızdan olmak planlamamız var. Biz hazırlıklıyız ama kendi doğrularımızı her türlü şeyi paylaşacağız''

''Bu takımdan bütün profesyoneller gelip geçiyor. Bizler gelip geçiyoruz. Aslolan taraftar. Bu takım taraftarın takımı. Daha gerçekçi bakabilirler. Kötü sonuç aldım, derbi maç var geleyim. Her maç gelmeli, her maç bu coşku yaşanmalı. Bugün çok özel bir gündü. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanımıza, yönetimimiz futbolcu kardeşlerime. Bu galibiyeti çok arzu ediyorduk. Bizim açımızdan sevindirici oldu”