Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın ayrılığı sonrasında alınan kararın doğru olduğunu belirten Savaş Yılmaz, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da hataları olduğunu fakat Ünal Karaman’ın ayrılığı ve Hüseyin Cimşir tercihinin son derece doğru olduğunu belirtti.

Savaş Yılmaz,”Biz Trabzonspor’dan başka bir şey düşünmeyiz. Yaşanan bu süreci 3 pencereden incelemek lazım diye düşünüyorum. Bir hocanın açısından, iki yönetimin açısından, üç taraftarın açısında. Hocanın açısından düşünürsek hoca zor bir dönemde, teklifi kabul etti. Anlaştığı Karabükspor’u bırakıp geldi Trabzonspor’a. Bir sonraki sene Karabükspor’un başkanıyla bir sonraki senenin planlamasını yaptıktan sonra Trabzonspor teklif edince hemen bırakıp geldi. Ben o dönemde TÜFAD’ın toplanlantısındaydım ve dedim ki, ”bizi bırakmayacağının garantisi nedir?” Neyse oraları geçelim. Öyle veya böyle Trabzonspor’a geldi. Geldikten sonra yaşanılan süreci hep beraber gördük. Hoca sezon başında bir laf demişti hatırlıyorsunuz. “17 tane transfer yapıldı. Transferin bir çoğunda ben yokum. Benim takımım, onun takımı” gibi imalarda bulunmuştu. Ben de o zaman paylaşımda bulunmuştum. “Hocam konuşacaksan şimdi konuş. İş işten geçtikten sonra konuşursan daha hiçbir anlamı kalmaz. “ Şimdi o noktadayız. Gelinen bu noktada, Ünal Karaman’ın bırakması iyi mi oldu kötü mü oldu? İyi de oldu. Kötü de oldu. Trabzonspor’un yaşadığı bu süreçte kaos biraz sıkıntılı oldu ama Trabzonspor, Trabzonspor’dur hiçbir zaman yönetimsiz hocasız kalmaz.” Şeklinde konuştu.

BERAT ALBAYRAK OLAYI TAMAMEN ASPARAGTIR

Trabzonsporlu Bakan Berat Albayrak ile  Ünal Karaman arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların da gerçeği yansıtmadığını belirten Savaş Yılmaz, ”Piyasada bir sürü laf geçiyor. Onu dedi. Bunu dedi. Şunu dedi. Ben inanmıyorum bir defa kimsede inanmasın. Değil Trabzonspor’un hocası herhangi bir hoca, sayın bakanımız Berat Albayrak’a lap diye ulaşabilecek bir konumda değil. Bayramdan bayrama zorlan görür onu zaten. Yok konuşmuş da, o ona demiş öyle de. O da ona ekonomi demiş. Onlar asparagas hikaye bana göre.” İfadelerini kullandı.

HOCA FARKLI GALİBİYETİ FIRSAT MI BİLDİ?

Ünal Karaman’ın yaptığı açıklamaların çok yanlış olduğunu ifade eden Savaş Yılmaz,”Denizli maçından önce başlayan kriz, Konya maçından sonra başkanın verdiği demeç ki, gayet masum bir demeç bence. Dönüyor 3 hafta 4 hafta hoca kendini tutuyor. Kayserispor’a 6 gol attıktan sonra bir açıklama yapıyor. “Ben kendi başarımın altında ezilmeye kalkılırsam, insanların boğazında kalırım.“ Bir defa sen burada duracaksın hemşerim. O açıklamadan sonra Ünal Karaman takımın başında kalsaydı, başkanın ve yönetimin gitmesi gerekiyordu. Bu da Ünal Karaman ve bir hoca takımın üstüne çıktı demektir. Ünal hoca bir yanlış yapmıştır ve bedelini ödemiştir. Ama Ünal hocanın bu Denizli maçı öncesi krizleri var. Ondan alıp başkana, başkandan alıp ona laf taşıyanlar var. Ben buradan başkana sesleniyorum. Sayın başkan kulübü otoritesini korudun. Büyüklüğünü korudun ama sen o arada laf taşıyanları, kulübün içindekileri temizlemediği müddetçe herkesle aynı bu sıkıntıları yaşamakla karşı karşıyasın. Sıkıntının ana yarasını keseceksin bir defa.” Dedi.

BENİM HOCAMI BENİM BAŞKANIM BELİRLEYECEK!

Fenerbahçe taraftarının Trabzonspor camiasını karıştırmasıyla alakalı da konuşan Savaş Yılmaz,”Eğer bir rakibin taraftarının sitesi bizi karıştırıyorsa, biz hiç birşey yapmıyoruz demektir. Biz nasıl bir büyük kulübüz? Ben sosyal medyada fark ettim onu.  Yok Bursasporlular, yok kimler, şunlar bunlar… Ya bizene benim başımdaki hocayı benim başkanım belirlemeyecekte benim rakibim veya köfte ekmeğe dost kabul ettiğimiz takım mı belirleyecek. Bir defa oraya tamamen kulağı kapatacak yönetenler de oynayanlar da.” Dedi.

ÜNAL KARAMAN’IN GÖNDERİLMESİ İÇİN ÇOK SEBEP VAR

Ünal Karaman’ın umutsuz konuşmaları ile alakalı olarak da konuşan Savaş Yılmaz, ”Bir defa takım hocayı gönderecekse Ünal Karaman’ın “kimileri hayal kurmaya devam etsin. Biz o hayalde değiliz. Biz önümüzdeki gerçeklerle gidiyoruz.” Sözleri üzerine bile gönderilebilirdi. Niye şampiyonluk iddiasına ithafen diyor bu sözleri. Bir kere 4 büyüklerden biri olan takımın hocasının bu sözleri söylemesi bile gönderilmesine sebeptir. Gönderemediler niye? Kendileri de hedef koymadılar. Kendileri de şampiyonluğa inanmıyorlar.” Dedi.

ÜNAL KARAMAN FUTBOLCULARI DA ETKİLEDİ! GELEN HOCANIN İŞİ ZORLAŞTI

Ünal Karaman’ın sözleriyle taraftarı etkilediği gibi futbolcuları da etkilediğini belirten Savaş Yılmaz, Trabzonspor’u bekleyen tehlikenin de altını çizdi.

Savaş Yılmaz “Ben kendime “Trabzonspor manyağı” derim bize. Sayımız da az değildir. Oradan bakıyorum olaya. Ünal hoca her röportajında benim futbolcularım karakterlidir. Onurludur. Şudur budur diye röportajlar veriyor.  Şimdi takım içerisinde Ünal hocanın bu sözlerinden etkilenip de Hüseyin hocayı takım içinden futbolcu sabote ederse bunun suçlusu kim? Bunun önlemini almak lazım. Bunlar oldu. Olmadı değil. Birilerine kızıp, sahada performans göstermeyen kadro dışı kalan futbolcular gördük.” Dedi.

TRABZONSPOR ŞUAN BAŞARILI FALAN DEĞİL!

Savaş Yılmaz sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; 

“Piyasada bir pompadır gidiyor. Trabzonspor başarılı. Ne başarısı var Trabzonspor’un? Sezonu 4. Bitirdin. Devreyi 3. sırada bitirdin. Avrupa kupalarına katıldı. Başarı diye bize lanse edildi. Avrupa’da sıfır çekildi. Trabzonspor’un tarihinden bugüne kadar bakın bu tablo çok nadir gözlenir. Trabzonspor’un bu durumu başarı değildir. “

RÖPORTAJIN TAMAMINI VİDEO OLARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Editör: TE Bilişim