Gana, Afrika Uluslar Kupası’na, seri penaltı atışları sonrasında Trabzonsporlu Caleb Ekuban’ın kaçırdığı penaltı ile veda etti. Ülkesinin milli takımında umut beslenen isimlerden biri olan futbolcu için Gana’da ağır yorumlar yapıldı. 

‘Ekuban bizi öldürdü’ 

Ülkenin ünlü şarkıcılarından olan ve müzik ödüllerinde beş ödül kazandığı hit albümü Abodam ile tanınan Kwew Kese, sosyal medya üzerinden kaçan penaltıya yönelik bir mesaj yayınladı. Gana'nın yerel dili olan 'Akan' dilinde yaptığı paylaşımda ünlü müzisyen ‘Ekuban bizi öldürdü’ şeklinde bir tweet attı. 

‘Zayıf penaltıyla Gana elendi’  

Gana basınında da günün konusu 25 yaşındaki futbolcunun kaçırdığı penaltı ve favorilerden olan Gana’nın turnuvaya erken veda etmesiydi. “Caleb Ekuban’ın zayıf penaltısıyla Gana, Tunus’a elendi” şeklinde başlıklar atıldı.

‘Ekuban, Gana’yı eve döndürdü’ 

Bir diğer Gana internet sitesinde gelişmeler ‘Ekuban Gana’yı eve döndürdü’ başlığıyla verildi. Futbolcunun bir süredir milli takımda forma giydiği, penaltısını Tunus kalecisinin çıkardığı belirtilerek “Gana muhtemelen ilk uçakla ülkeye dönecek” denildi.  (Skorer)