Geçen sezon ligin 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan olaylı maçta bordo-mavili takımın başında sahaya çıkan Mandıralı,   hafta sonunda iki takım arasında oynanacak maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mandıralı, geçen sezon 45+9. dakikada taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle maçın tatil edildiğini anımsatarak, iyi oynadıkları, galip gelebilecekleri bir maçtan hükmen mağlubiyetle ayrılmak zorunda kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Trabzonspor'un aldığı seyircisiz maç oynama cezasıyla hem takımın hem taraftarların cezalandırıldığını anlatan Mandıralı,  bu olayların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yapılan eylemler tüm camiayı bağlıyor. Maç sahada oynanmalı ve sahada sonuçlanmalıdır. Fenerbahçe, Trabzonspor'un düşmanı değil, rakibidir" dedi.

Mandıralı, Trabzonspor taraftarının sağduyulu olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Taraftarlar eylemleriyle kendilerine, kulüplerine zarar vermemeli. Takım ceza alıyor, kombine kart alan taraftarlar maçlara gelemiyor. Taraftarlar sadece takımını desteklesin. Geçen sezon Fenerbahçe maçında çıkan olaylarda bizim canımız yandı. Fenerbahçe'yi değil, kendimizi cezalandırdık. Taraftarımız sadece takımını desteklemeli, takımına katkı sağlamalı. Onun dışındaki eylemlerden kaçınmalı."

"Yeni bir takım oluşturuldu"
Bu sezon iki takım arasındaki karşılaşmanın güzel geçeceğine inandığını ifade eden Mandıralı, "Volkan'ın olmaması tansiyonu düşürür. Bu kez daha sakin ve daha güzel bir maç bekliyorum. İnşallah maç düşündüğüm gibi geçer ve takımımız kazanır ancak futbolda her sonucun olduğu da unutulmamalı" diye konuştu.

Mandıralı, bu sezon takımda önemli bir değişim yaşandığını belirterek, "Yeni bir takım kuruldu. Yeni kurulan takımların da zamana ihtiyacı olur. Bu nedenle taraftarın da biraz sabırlı olması gerekir" dedi.

Trabzonspor'da 219 golle en fazla gol atan oyuncu da olan "bombacı" lakaplı Mandıralı, Oscar Cardozo'nun kendini ispat etmiş bir oyuncu olduğunu söyleyerek, "Cardozo, gol vuruşları iyi olan bir oyuncu. Trabzonspor, ona gol vuruşu yapacak topları getirmeli" ifadesini kullandı.