Spor Toto Süper Lig'de ilk 4 haftada fileleri 9 kez havalandıran Trabzonspor, yabancı oyuncularıyla coştu. Geçen sezon söz konusu dönemde skor yükünü tutan Burak'tan sakatlığı nedeniyle yararlanamayan bordo-mavililerde, 9 golün 8'ini yabancı futbolcular kaydetti. Kolombiyalı Rodallega 3 golle en skorer oyuncu olurken, Nijeryalı Anthony Nwakaeme 2 golle bu futbolcuyu takip etti. Bir diğer Nijeryalı Onazi, Çekyalı Novak, Gana asıllı İtalyan Ekuban da 1'er gol skora katkı sağladılar. Yerlilerden sadece Olcay Şahan 1 gol atmayı başardı.

EKUBAN'DAN 4 DAKIKADA 1 GOL
İngiltere'nin Leeds United takımında 20 lig maçında sadece 1 kez rakip kaleyi sarsan Ekuban, Trabzonspor'da 4 dakikada golle tanıştı. G.Saray derbisinin 86. dakikasında oyuna girerek ilk kez bordo-mavili formayı giyen forvet, hemen golle tanıştı. Sadece 2 maçta 107 dakika oynayan Nijeryalı Anthony Nwakaeme de 2 golle yıldızlaştı. Trabzonspor'da 9 golün 6'sını forvet oyuncuları attı. Rodallega 3, Nwakaeme 2, Ekuban da 1 golle forvet oyuncuları olarak takıma katkı sağladı.

YERLİLER DAHA FAZLA ATMIŞTI
Geçen sezon ilk 4 haftada yine 9 gol atan bordo-mavililerde, yerli oyuncular 5 gol ile yabancılardan fazla gol kaydetmişti. Burak Yılmaz, söz konusu dönemde 3 kez rakip fileleri havalandırırken, Olcay Şahan da 2 kez gol atma başarısı göstermişti.

21 YIL SONRA BİR İLK
G.Saray'ı 4-0 yenen Trabzonspor, tarihi bir skora imza attı. Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde eski günlerini hatırlatan bordomavililer, 21 yıllık bir aradan sonra 3 büyükler karşısında 4-0'lık skor aldı. Karadeniz ekibi en son 11 Mart 1997'de Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında Beşiktaş'ı 4-0'la geçmişti.

6 YABANCIYA MİLLİ DAVET
Trabzonspor'da 6 yabancıya milli takımlarından davet geldi. Bordo-mavililerde Nijeryalı ön libero Onazi, İranlı sol kanat Amiri ve stoper Hosseini, Kosta Rikalı kaleci Esteban, Çekyalı sol bek Novak ve Slovak ön libero Kucka ülkelerinin milli takımı kamplarına gittiler..