Yanal takımın önemli bir kadroya sahip ve mücadelesini zirvede tutacak olduğunu söyledi.

Deportivo Alaves ile oynanılan dostluk maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor'un kuruluşunun 50. yıl dönümünün camiaya hayırlı olması dileklerini ileten Teknik Direktör Ersun Yanal "Geçen sezon yapılan transferlerle bir iskelet kadromuz oluştu. Bu transfer döneminde doğru isimleri kadromuza katmak için çaba sarfediyoruz. Sabırlı ve doğru hareket etmek zorundayız.

Trabzonspor değerli, kaliteli bir takım olma yolunda önemli mesafe kat etti. İnsan kalitesi yüksek tecrübeli ile genç yetenekli oyuncuları var. Bunun karışımı ile Trabzonspor, önemli kadroya sahip ve mücadelesini zirvede tutacak bir takım olacaktır. Herkesin dileği şampiyonluk, belki en çok isteyenlerden biri ben olacağım. Bunun için oldukça fazla mücadele edeceğiz. Burayı bir futbolcu çöplüğüne dönüştürmeyeceğiz. Trabzonspor, değerli takım, buraya gelen oyuncular değerli marka değerine katkı yapacak oyuncular olacak. Bunun için sabırlı olmalıyız." dedi.

BURAK DOĞRU BEKLENTİ

Burak Yılmaz'ın, Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olduğuna işaret eden Yanal, "Son 15 yılın yetiştirdiği en önemli karakterlerden bir tanesi ve Trabzonspor'da önemli başarılara imza atmış oyunculardan biri. Onun burayı, Trabzonspor'un da onu çok arzu etmesi ve birlikte bu istek ve arzunun önemli bir enerji oluşturacağını düşünüyorum. Burak'ın zaten enerjisi, katkısı belli. Artık deneyimli, onun da deneyimlerden yararlanabilecek çok önemli ve yetenekli genç oyuncularımız var. Burak'ın sadece oyuncu olarak katkısı değil, genç oyunculara da çok önemli katkısının olacağını düşünüyorum. Hem karakteri hem takımdaki liderliği ile Burak doğru bir beklenti. Taraftarımızın da bu beklentisini karşılığını vereceğine inanıyorum." diye konuştu.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Milli Takım'da son günlerde yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Yanal, "Türk futbolu kendi gücünü kanıtlayacak donanıma ve güve sahip. Futbolu yöneten ve futbolu şu anda yönetme sorumluluğu alan bir yönetim var. Aldığı kararlara hepimiz saygı duymalıyız. Dolayısıyla bu saygının karşılığında da yeni başlayan tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Türk futbolunun başarısı bizim için çok önemlidir. Milli takımımızın Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılması için ne gerekiyorsa desteğimize vermek, bundan sonra alınan kararlara hepimizin saygı duyması gerekir." ifadelerini kullandı.