Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, antrenman öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

"GÜNDEMİMİZDE SADECE BURAK VE KUCKA VARDI''

Geçen senede yaşananları örnek vererek konuşmasına başlayan Yanal, “Geçen sene, ilk yarıda 18 puan aldık. Çok tartışıldı Trabzonspor.. Tartışılması gereken yerlerde önemli olan Trabzonspor’un hangi güçle hangi düzenle sahaya çıktığından çok herkesin klasik ne olursa olsun, baş pehlivanlığa güreşmesi gerektiğini söylemesi burada bir realite var.. Ciddi toparlanma var. İlk defa şuanda bu sezonun devre arasında o dönemden kalan oyuncularla ilgili temizlik yapıldı. Bitti yani oyuncular yok. Şuan da kadroda bulunan oyunculara sahip Trabzonspor... O günden bu yana oyuncularla yollarını ayırmaya çalışıyor. Bu rakam 28’e geldi galiba. Ciddi yol alındı. Yeni takım kuruldu. Yeni takım geçen senenin devre arasında ki takviyelerden sonra bu sezon transfer olarak düşündüğümüzde Burak Kucka vardı. Son transfer gününde Sosa ve Tomas geldi.. Sözleşmesi biten oyuncular var. Gerekli takviyenin yapılmasından yanayım. Bu konuda dirayetli durduk. Çok yazıldı çizildi. Oyuncu alınabilir, ama ihtiyaç gerektiren oyuncu almak önemli” dedi.  

''ZİRVEDE ÜST SIRALARDA MÜCADELE EDECEK KADRO''

Trabzon’da yaşamayı isteyen ve mutlu olan bir kadronun oluştuğunu kaydeden Yanal, “Burada yaşamaya başlandığında yaşanan o sıkıntılı anlar oyuncuların kalmasında engeller teşkil ediyor. Bunları aştık. Burada kalmayı seven ve mutlu olan oyuncu kitlemiz var. Şartlar da değişti. Çok güzel bir stadımız var. Orada iyi bir ambinas yaratıldı. Konforlu bir stat. Taraftarımızın yüzde 75-80’ini doldurduğu güzel müsabakaların oynanacağının belli olduğu zaman dilimi başladı Trabzon’da. Bir takım kuruldu. Bu takımın bundan sonra ki performansı hepimizin merakı ama ben çok net söyleyeyim. Zirvede ki üst sıralarda ki mücadelesini götürecek” ifadelerini kullandı. 

''TRABZONSPOR'UN ÖNEMLİ BAŞARISI...'

“Bu dönem çok ilginç bir sezon gerçekleşecek” diyen Yanal, “Galatasaray, ekonomik olarak belki de Türkiye’de rekorlara imza attı. Ciddi bonservis ve transfer hamlesi yaptı. Buna benzer ne kadar tartışılsa da Fenerbahçe, aynı tavır içinde. Beşiktaş zaten oturmuş kadrosu var ve ona takviye yapıyor. Anadolu takımları, Antalyaspor futbol sektöründe içinde ismi duyulmuş oyuncuları şehre kazandırmak için çalışma yaptı. Biz titiz davranıyoruz. Bence en değerli yerli oyunculara sahibiz. En değerli yerli oyuncu sayısına da sahip olduğumuzu düşünüyorum. Aynı zamanda genç oyuncuların da takım içinde olduğunu düşünüyorum. Okay, Yusuf, Castillo, Bero, Abdulkadir gibi genç yetenekli aynı zamanda futbol değeri kalitesi mali değeri de yüksek olacak oyunculara sahip olmaya başladık. Bu önümüzde ki yıllarda Trabzonspor’un önemli başarısına ve ekonomik olarak önemli değere sahip olmasını neden olacak kadrodur” dedi.

TÜRK FUTBOLUNUN SORUNLARI...  

Yanal, “Türk futbolunun sorunları var. Türk sporunun sorunları var. Çok tartışılan yabancı konusu. Yabancı konusu tartışılması gereken konuların başında yer alıyor ama esas Türk sporunun tartışılması gerek.  Bu ülkenin yaklaşık 15 milyon çocuğu var. En genç nüfuslardan birine sahibiz. Fakat onlara ne kadar spor organizasyonu götürebiliyoruz. Kulüp yapılarını sorgulamak gerekiyor. 

YABANCI SORUNU...  

Yoksa yabancı sorunun 3’e indirelim, 5’e çıkaralım, kulüplerin organizasyonlarını destekleyecek organizasyonlar yapmadıkça bunlar boşa çıkar. O yüzden Türkiye’nin ciddi bir şekilde spor organizasyonuna bir bakış atması ve yeniden yapılanması ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.  Kulüplerin hızlı bir şekilde dernekler yasası ve diğer kurumlarından ayrılıp bugün ki ihtiyaca uygun hale getirmek için yasanın çıkması lazım. Yabancı sorunun bundan sonra geldiğini düşünüyorum.  Ama Trabzon’un diğer bütün kurumlardan daha büyük avantajı var. Yine alt yapısından çok önemli oyuncular çıkarıp takım içine koyacak hem güce hem potansiyele ve ilgiye sahip önemli yerlerden bir tanesi...  

ALT YAPIDAN 3. OYUNCU KAZANMAK UZAK DURUYOR...  

Altta yine buna benzer yakın vadede olmasa da bir ki oyuncu da olabileceğini düşünüyorum. Şuan da 2 oyuncu dışında 3’üncü oyuncu uzak görünüyor. Ama orta vadede 1-2 oyuncu katılabilir. Ama 2 oyuncu kazanmak önemli bir başarı... “ dedi.