UEFA Avrupa Ligi’nde Napoli’ye 4-0 ve 1-0’lık yenilgilerle boyun eğerek veda eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal’ın uluslararası platformdaki başarısızlıkları devam etti.

Kariyerinin başlangıcında Gençlerbirliği 2003-04 sezonunda UEFA Kupası’nda 4. tura çıkıp tarih yazan Yanal, Parma, Blackburn Rovers, Sporting ve Valencia gibi dönemin güçlü takımlarını devirmişti.

Milli hezimet

Daha sonra 2005 yılında geçtiği A Milli Takım döneminde düşüşe geçen tecrübeli hoca, özellikle içeride aldığı 3-0’lık Ukrayna yenilgisiyle sonunu hazırlamıştı. Ardından Eskişehirspor ile 2012-13 sezonunda Avrupa arenasına dönen 53 yaşındaki teknik adam, UEFA Avrupa Ligi play-off’unda Marsilya’ya 3-0 ile teslim olmuştu.

Ertesi sezon bu defa Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemelerine çıkan Ersun Yanal, Salzburg’u elemeyi başarsa da play-offlarda Arsenal’e 3-0 ve 2-0 ile mağlup olup gol dahi atamamıştı.

Son olarak, sezon ortasında görevi devraldığı Trabzonspor’da Vahid Halilhodzic’in Avrupa Ligi performansının gölgesinde kalan bordo-mavili hoca, önce grup aşamasında Legia Varşova’ya 2-0 ile boyun eğmişti. 2. tur aşamasında da Napoli karşısında geçmiş dönemlerini tekrarlayan Yanal, iki maçta 5 gol yedi ve rakip fileleri havalandıramadı.

4 maçta 1 galibiyet

Ersun Yanal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde 4 karşılaşmaya çıkan Trabzonspor, sadece 1 galibiyet alabildi. 3 maçtan mağlubiyetle ayrılan bordo-mavililer, kalesinde toplamda 8 gol görürken, rakip fileleri 3 kez havalandırdı.
Editör: TE Bilişim