3 Temmuz şike davası ile ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Yargıtay’ın bu kararı sonrasında ilk değerlendirme Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Avukat Ali Sürmen’den geldi.

Sürmen bu kararın Türkiye’deki yargı sisteminin çökmesine neden olabileceğini dile getirdi.

Ali Koç’un geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretini ima ederek “ziyaretin nedeni daha iyi anlaşıldı” diyen Sürmen şöyle konuştu;

"Yargı kararlarına karşı doğru yanlış tartışmasını herkes yapar. Ben hukukçu olarak yapayım. Mahkeme kararları soruşturmayı yapan savcı ve kolluk kuvvetlerinin birçoğunun FETÖ’den yargılandığı gerçeğine dayandırılıyor. Eğer bu tek başına beraat için yeterliyse o zaman FETÖ’den yargılanan tüm hakim, savcı ve kolluk kuvvetlerinin yapmış olduğu soruşturmalardan ve onların verdiği kararlardan insanlar bu kararı gerekçe göstererek yeniden yargılama talep edebilirler.  FETÖ’den yargılanıp ceza almış aleyhinde mahkeme kararı bulunan insanlar bu kararı gerekçe göstererek “Bizim hakkımızda karar veren hakim,savcı FETÖ’den yargılandı. bizim davalarımız da yeniden yargılansın” diyebilir. Bu da yargı sisteminin Türkiye’de çökmesi demektir. Değer miydi bunu düşünsünler. Bu kararları verenler değer mi bunun için iyi düşünsünler. Ali Koç'un bazı ziyaretleri neden yaptığı şimdi daha iyi anlaşıldı." (Haber61)

Editör: TE Bilişim