Fransa'da uzun yıllar futbol oynayan, 2014-2015 sezonunda Trabzonspor'a gelen Yatabare, burada istediği performansı yakalayamayınca 2015-2016 sezonunda Fransa 1. Lig ekiplerinden Montpellier'ye kiralanmıştı.

Malili milli forvet, bu sezon başında 2 takvim anlaşma imzaladığı Kardemir Karabükspor ile Süper Lig'in geride kalan bölümünde 2 müsabakaya çıktı.

Galatasaray ve Çaykur Rizespor maçlarında toplam 161 dakika oyunda kalan ve bir golü bulunan Yatabare, yaşadığı sakatlık sebebiyle ligdeki Beşiktaş, Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyememişti.

Sakatlığı geçen ve bir haftadır antrenmanlarda bulunan Yatabare, kısmet verilmesi halinde yarın oynanacak Trabzonspor maçında eski takımına karşısında mücadele verecek.

- "Bizler profesyonel oyuncularız"

Mustapha Yatabare, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de mutlu olduğunu söyledi.

Türk insanına yabancı olmadığını ve anlaştığını gösteren tecrübeli futbolcu, şöyle konuştu:

"Daha önce Trabzonspor'da oynadım. Şu Anda Kardemir Karabükspor'dayım. Yöneticiler beni fazla istedi ve bana güveniyorlar. Çok tecrübeli ve nitelikli bir hocamız var. Benden beklentileri büyük. Takımımla yalnızca 2 maça çıkabildim ve sakatlandım. Bu durum beni üzdü ancak futbolcu arkadaşlarım, teknik takım ve yöneticilerimiz yanımda oldu. Kısa sürede iyileştim. Her Yerde oynayabilecek duruma gelmek beni sevindiriyor."

Yatabare, eski takımına karşısında forma giyme ihtimalinin kendisini heyecanlandırdığını kaydederek, "Trabzon'da güzel anılarım oldu fakat bizler profesyonel oyuncularız. Hocamızın verdiği görevi sahaya çıkar yaparız. Umarım kazanan taraf biz oluruz. Her iki şehrin insanları fazla dostça. Her iki şehirde arkadaşlarım, güzel dostlarım var. Dostluk içinde bir uğraş olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.