Trabzonspor’un 2003 yılında Royal Antwerp ekibinden 300 bin Euro’ya kadrosuna kattığı Ibrahima Yattara, uzun yıllar Türkiye’de kalmış; hatta Türkiye vatandaşlığına geçmişti. Türkiye’de Trabzonspor dışında Mersin İdman Yurdu’nun da formasını giyen Yattara, kariyerini ve özel hayatını YouTube yayıncısı Atakan Kurt’a anlattı. Yayında, “Eşinden çok korktuğunu” söyleyen Yattara, çok konuşulacak bir itirafta bulundu. İşte, emektar futbolcunun açıklamalarından satır başlıkları…

“Eşim çok kıskanç…”

Yattara, “Eşimden çok korkuyorum. Çok kıskanç. Beni öldürmeye çalıştı. Bir gün bana bir mesaj geldi. O mesajı gördü. Kız ismi gördü. Sonra kızdı. Baya tartıştık. İkna olmadı. İçinde kaldı. 3 gün 4 gün bana küstü. Sonra ben salonda yatıyordum. Onunla konuşmuyordum. Sonra uyurken üzerime peçete atıp yakmaya çalıştı. Böyle yapmaya devam edersen seni öldüreceğim dedi. Bir başka tartışmamızda bu kez eline bıçak aldı. Antrenmandan dönmüştüm. Sonra bıçağı bir savurdu kolumu kesti. İzi hala duruyor.

“Saçımı boyadım, Halilhodzic otobüse almadı…”

Bir gün de maça giderken saçımı boyadım. 11 00 de otobüs kalkacaktı. Bende tam 11 00 de indim. Tam otobüse bineceğim Halilodzic beni otobüse almadı. Stada taksi ile gittim takımdan 10 dakika önce stada vardım. ilk 11 deydim ama hoca beni çıkardı kadrodan. Hocam ben niye yokum diye sordum. Geç kaldın dedi. Hayır ben 10 dakikadır sizi bekliyorum.  Siz geç kaldınız dedim. Sonradan oyuna girdim maçı kurtardım.

“Ünal Karaman bana oyun yaptı…”

Ünal Karaman sakat olmama rağmen beni ameliyat ettirmedi. Ayağım kötüydü. 5 ay geçti bileğim geçmedi. Sakat sakat beni oynattılar. Taraftar beni ilk defa yuhaladı.  O gün ben ağladım. O gün bir oyun yaptılar.  Bilerek yuhalattılar. Paranı indir ameliyat ol yoksa ameliyat olamazsın dediler aylarca.  Sonunda kabul ettim.  Paramı indirdim.

Ameliyat sonrası çok iyi döndüm.  Performansım çok iyiydi.  Gollerle,  asistlerle döndüm. Sözleşme uzatalım dediler ama parayı indir dediler. Bende sezon sonu konuşalım dedim. Onlarda beni son 10 maç kadroya almadılar.  Biz de 82 puan aldık.  Eğer oynatsalardı daha fazla puan alırdık şampiyon olurduk. Takımı şampiyonluktan ettiler. Ben olsaydım 3 maç daha alırdık.

“Burak Yılmaz’a dua ediyorum…”

Burak Yılmaz Lille de çok iyi oynuyor. Böyle performans beklemezdim ondan. Beni şaşırttı. Kendisini tebrik etmek lazım. Onun için dua ediyorum. Eskiden golcüydü şimdi çok iyi futbolcu oldu.

“Selçuk bize pas atmazdı…”

Selçuk İnan sadece Burak Yılmaz'a pas atardı.  Başka kimseye atmazdı. Bir gün sordum. Selçuk bize niye pas atmıyorsun dedim. O da bana bunları sormayın. Ben Burak'a pas atarım kimse karışmasın karşılığını verdi.

“Real Madrid ve Roma beni istedi…”

Beni Real Madrid ve Roma istedi. Çok para istediler. Madrid'e göndermediler. Roma'dan da 5 milyon Euro + Totti'yi istediler. İş olmadı. Seni bırakırsak şehire nasıl ineceğiz dediler. Beni bırakmadılar."