Trabzonspor’un efsane futbolcularından İbrahim Yattara Eflatun TV’ye konuk oldu.

Burada sorular cevaplayan Yattara Osman Özköylü ile olan futbolu bırakma anısı, Trabzonspor sakatlık süreci, Karaman ile yaşadığı diyalog ve transfer hikayelerini paylaştı"

Kayserispor ile oynanan mücadelede Osman Özköylü’ye yaptığı çalımlarla gündeme gelen Yattara tecrübeli ismi çalıma dizmiş ve Osman maç sonunda “Benim futbolu bırakma zamanım gelmiş, bugün Yattara karşısında anladım” ifadelerini kullanmıştı.

"OSMAN'A ÜZÜLDÜM"

Yaşanan olayla ilgili konuşan Yattara “Biraz üzüldüm, onunda bir ailesi var. Para kazanıyor biraz kötü hissettim. Keşke yapmasaydım dedim ama futbol bu kısmet. “ 

"TRABZONSPOR DOKTORU BENİ BİTİRDİ "

Kendisine kimin futbolu bıraktığını açıklayan Yattara “Türkiye’deki defanslar bıraktırdı. Çok tekme atıyorlardı. Ama özellikle o zaman Trabzonspor doktoru beni bitirdi. Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra dizimde ağrı var her zaman soruyorum doktor “devam et geçer” diyordu. Ben de böyle sürekli sürekli oynadım. Sonra Arabistan’a gittim, milli takıma gittim. Ben milli takıma gittim geç geldim, döndüm Belçika’ya sonra Mersin ile anlaştım. Yine o ağrı geldi, gittim Belçika’ya doktor bir baktı 4 sene önce bu ameliyat gerekiyordu.

YÖNETİCİ DOKTORA "SUS OYNASIN" DEMİŞ

Sakat sakat oynattılar beni, doktor bana ameliyat yaptı belki 1,5 sene oynayabilir dedi. Sonra hiç oynamadım. İsim vermek istemiyorum doktoru aradım, böyle böyle dedim “ben söyleyecektim sana ama yönetici sus oynasın” dedi.

KARAMAN AMELİYATA GÖNDERMEDİ

"Bilek komple gitti, sonra Trabzon beni ameliyata göndermedi. Teknik Direktör Ünal Karaman’dı ameliyat istedim yok dedi. Onlar diyor ki oynayabilir, ben antrenmanda koşamıyorum diyor ki “oynamak istemiyor” gitmek için falan. O ara Galtasarayi, Beşiktaş Fenerbahçe istiyor kafam da sadece Trabzonspor başka takıma gitmek istemiyorum.  3 takım istemesine rağmen gitmek istemedim. Trabzon’da mutluydum niye gideyim ki İstanbul takımına. Avrupa takımına belki giderdim…"

KART VERDİLER NE İSTERSEN YAZ DEDİLER

"Trabzonspor’u çok seviyorum. Bazen transferler geliyor. Bir kaç takım özel geldi, görüştük. Kart verdi, yaz ne istersin. Hiçbir zaman Trabzonspor’u bırakmam, 3 büyüklerden birisi. "