Futbol hayatını Belçika'nın üçüncü lig takımlarından La Louviere'de oyuncu-antrenör olarak sürdüren Trabzonspor'un eski yıldızı İbrahim Yattara Beşiktaş'ı, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Club Brugge karşısında şanslı görüyor. 12 Mart'ta Jan Breydel Stadı'nda oynanacak Club Brugge-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendiren Yattara, "Beşiktaş eğer Liverpool karşısındaki futbolunu oynarsa Brugge'ü çok kolay eleyecektir" dedi. 

TRABZONSPOR'A DÖNMEK İSTİYOR


Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımında 7 ay birlikte çalıştığı teknik direktörü Michel Preud'homme'u ve Club Brugge'ü yakından takip ettiğini belirten Yattara, "Brugge iyi takım. Genç ve enteresan oyuncuları var. Ama hem mücadele hem takım oyunu açısından Beşiktaş daha iyi. Brügge'den daha iyi oyunculara sahip. Beşiktaş buradaki ilk maçta bir gol atması lazım. Eğer bunu başarırsa Türkiye'de kolay kolay turu kaybetmez" şeklinde konuştu.Türk vatandaşı olduğunu hatırlatan Yattara, Brügge karşısında Beşiktaş'ı desteklemek için tribünde olacağını söyledi.Yattara, "Nerede bir Türk takımı varsa destekliyorum. Ama Trabzon'un yeri bambaşka. Orası benim evim. La Louviere'de oyuncu ve antrenör olarak başladım. İnşallah ilerde Trabzonspor'a antrenör olarak dönerim" dedi.Belçika'da yaşayan menejer Adnan Demir de Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi ve takım bütünlüğü açısından Club Brugge'den ağır bastığını ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesinin çok muhtemel olduğunu belirtti.Demir, "Club Brugge'un orta saha ve forvet hattında çok değişken oynayabilen oyuncuları var. Hücum bölgesinde daha etkili bir takım. Buna mukabil savunması daha zayıf. Defansın merkez kısmında çok açık verebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.Adnan Demir Belçika liderinin dikkat edilmesi gereken oyuncuları arasında, tecrübesiyle orta sahada arkadaşlarının açıklarını kapatan Timmy Simons'u (38), güçlü fiziğiyle rakip defansı yoran forvet Tom de Sutter'i (29) ve takımının birçok golünde asist yapan İsrailli hücuma dönük orta saha oyuncusu Lior Refaelov'u saydı. 

BEŞİKTAŞ'I FAVORİ GÖRÜYOR


Demir "Brugge büyük takımlar karşısında maçlara temkinli başlayan, sabırlı ve disiplinli oynayan ve çok pas yapan bir takım. Beşiktaş karşısında da böyle oynayacaktır. Defansı açıklar veriyor. Beşiktaş'ın ilk maçta gol atabileceğini ve evinde kazanacağını düşünüyorum" dedi.UEFA Avrupa Ligi'nde Danimarka'nın Aalborg takımını eleyerek Beşiktaş'a rakip olan Club Brugge, Belçika birinci ligi olan Jupiler Pro Leagu'de 58 puanla lider durumdayken Anderlecht tek puan farkla ikinci sırada bulunuyor.
Editör: TE Bilişim