Türk futbolunu ikiye ayıran yabancı kuralıyla ilgili Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'dan yeni bir açıklama geldi.

A Spor'a canlı yayında bağlanan Ahmet Ağaoğlu, yabancı sayısının düşürülmesini istediklerini yineleyerek, ''Yabancı oyuncu sayısının düşürülmesini istiyoruz. Biz hariç dört kulüp daha bunu istiyor. Diğer kulüplerin görüşüne saygılıyız ama biz zaten kulüp olarak kademeli bir şekilde yabancı sayımızı düşüreceğiz.'' diye konuştu.

''Ekuban'ın opsiyonunu kullanacağız''

Sezon başında Leeds United'dan kiralanan ve son zamanlardaki formuyla dikkat çeken Caleb Ekuban'la ilgili de konuşan Ağaoğlu, ''Ekuban için 31 Mayıs'a kadar opsiyonumuz var. Sözleşmemizi yenileyeceğiz. Leeds United opsiyonu kullanmayalım diye 10 milyon pound verirse o zaman düşünürüz.'' dedi.

Trabzonspor, yaz döneminde 200 bin Euro'luk ücretle kiraladığı Ekuban'ın bonservisini 1 milyon Euro karşılığında alma hakkına sahip.

''Cardiff, Yusuf Yazıcı'yı istedi''

Takımın genç yetenekleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Ağaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

''Yusuf ve Abdülkadir Avrupa'nın büyük kulüplerinin gündeminde. Yusuf'a geçen sene yapılan 14 milyonluk bir teklif vardı. Bu sene de devre arasında Cardiff'in Yusuf için yaptığı bir teklifi vardı. Transfer yasağımız sebebiyle ve oyuncularımızın misyonunu tamamlamadığını düşündüğümüz için olumlu bakmadık.'