Renault Trabzon Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şevki Çakıroğlu, aracın tanıtımına gelen davetlilerle tek tek ilgilenirken,   Yeni Clio hakkında bilgiler verdi. 

Tüm dünyada Clio aracın büyük ilgi gördüğünü ifade eden  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şevki Çakıroğlu, “Doğu Karadeniz Bölgesi hinterlandında aracımız diğer bölgelere göre daha ilgi gördüğünün farkındayız. Aracımızın her detayını davetlilerimize sunuyor anlatıyoruz. Gözden kaçan hiçbir şeyin olmamasına dikkat ediyoruz. Misafirlerimiz buradan mutlu ayrılması bizim için çok önemli nir noktadır. Bunu sağladıkları için tüm mesai arkadaşlarıma, teşekkür ederim” dedi. 

Yeni Clio’nun özellikleri şu şekilde;

Renault’ nun yenilenen modeli Clio, küçük Megane olarak yollara çıkacak. CMF-B platformu üzerinde geliştirilen 2020 Clio, selefine göre daha  fazla konfor ve çeviklik vaat ediyor.Mekanik anlamda birçok değişim göre Clio’ nun şehirdeki manevra kabiliyetini arttırmak için dönüş yarıçapı 10,8'den 10,5 metreye düşürüldü.

 İlk defa bir hibrid motor seçeneği sunan yeni Clio, iki elektrikli motora ve 1.6 litrelik benzinli motora sahip. 1.2 kwh’ lik piller ile yola çıkacak olan model, sınıfının lideri olacak gibi duruyor.

Diğer motor seçenekleri arasında 1.0 tce 100 ve 1.3 TCe 130 benzinli, 1.5 litrelik dizel üniteler yer alıyor.Dizel cephesinde 128 hp ve 64 hp arasında değişen seçenekleri yer alacak.

Donanımlara baktığımızda ise 9.3 inçlik bilgi-eğlence ekranı, Android Auto, Apple Carplay, Renault Easy Drive, acil fren sistemi, start-stop sistemi gibi özellikler görüyoruz.

Yeni Clio’ nun fiyatları 111 bin TL' den başlıyor. 





 

Editör: TE Bilişim