Bursaspor maçının ardından gördük ki Trabzonspor istediği zaman başarılı olabiliyormuş. Yeter ki istesin, maçta çevirir, takımda bitirir.

Evet, Trabzonspor şu anda iyi yolda ilerliyor ve doğru işler yapıyor. Özellikle alt yapı fırtınası takıma güç ve zenginlik kattı. Daha da önemlisi gençlere olan güven yerine geldi. Önlerinin tıkalı olmadığını, bir gün bu formayı giyebileceklerine inandırıldılar ancak yeterli mi, tabi ki hayır. Mesela bazı kaliteli yabancılar olmasaydı takım şu an ki durumunun daha uzakta olabilirdi. Buradan karma modelin ne kadar yararlı olduğunu çıkarıyoruz fakat yine de kafi gelmeyeceğini düşünenlerdenim çünkü Trabzonspor büyük bir takım ve hedefi daima şampiyonluk olmuştur. Bu serüven uğruna da çok şeyini kaybetmiştir. Normalleşmenin ötesine geçip  yanlış yollara sapmıştır. Çuval dolusu paralarla akıl almadık topçularla ipini çekmiştir.

Şimdi bu hataların enkazıyla uğraşan bir Ağaoğlu yönetimi var. Onları kutlamak lazım çünkü uçurumun kenarındaki bir takımı alma cesaretini gösterdiler ve işlerini de iyi yapıyorlar. Ya onlarda diğerleri gibi kötü niyetli olsalardı, ya eski yanlışların devamı getirselerdi, o zaman sonuç ne olacaktı? Muhtemelen takımı atık kanallardan toplardık.

***

Trabzonspor bu hafta Onur ve Burak’ın kadro dışı kalıp, gönderilmesine sebebiyet veren Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak Bu maçta taktik kurbanı olmamaya dikkat etmeli. Maçın favori olsa da kontrolü elinden bırakmamalı çünkü doğu ekibi 5-0’ın hırsıyla karşısına çıkacak olan Karadeniz ekibinin psikolojik saldıracağı kanısında olacaktır. Savunmaya yatarak uzun veya kısa 3 pas toplarla Trabzonspor’un kalesine inerek kaza golü ya da golleri arayacaktır. Trabzonspor ofansif baskının yanı sıra defansını da diri tutabilirse bu maçı farklı tarifeyle kazanabilir.

***

Bu arada Yeni Malatyaspor hakkında dikkatimi çeken birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Doğu ekibi ligin ilk yarısındaki performansından oldukça uzak kalmış. Muhtemelen devre arasında gönderdiği bazı futbolcular yüzünden bir deri bir kemiğe dönüşmüş(!) İstatistikler bunu gösteriyor. Mesela ligin ilk yarısında 4 mağlubiyeti varken, bu sayıyı 10’a çıkarmış. Kalesinde 16 gol görmüşken, 37’ye yükseltmiş. Tüm maçları bol gollü geçmiş ve epeyce de kayıplar vermiş. Anlayacağınız çıtayı epey düşürmüş. Şimdi Trabzonspor karşısında dikiş tutturmaya çalışacak fakat bir gerçekte var ki acaba formunda olan Abdulkadir ve Nwakaeme’yi nasıl durduracakları.

Ezcümle rakibin savunması yerle bir olmuşken, orta sahası gününde olan Trabzonspor  Malatyaspor’u tepetaklak ederek raconunu kesmiş olabilir.