Kaçan şampiyonluğun ardından CAS kararıyla da morali bozulan Trabzonspor’da tek teselli kaynağı Türkiye kupası oldu. Oysaki Karadeniz devi bu kadarını hak etmemişti. Yine de her şeye rağmen süreci iyi götürmeyi başardı diyebiliriz. Hiçbir takımın başına gelmeyecek kadar talihsizliklerle boğuşmasına rağmen ayakta kalması bence olağanüstü bir başarıdır. Sakatlık ve cezalıların fazla olması yetmediği gibi takımı toparlayan Ünal hocanın ayrılması, ardından pandemi sürecine girilmesi ve önde götürdüğü hemen her maçı kaybetmesi ve ve daha fazlası.. Bu kadarı gerçekten fazlaydı..

Yine de karaları bağlamamak lazım. Ortada bir gerçek varsa oda her şeye rağmen zirvenin takımı olmayı başarmasıdır. Bu sezon ise daha başka olabilir. Ligin daha da zorlaşacağı kesin.   21 takımın varlığı finiş çizgisini uzatacağı gibi süreci de güçleştirecektir. Tam da bu nedenle bordo mavili ekip kadrosunu iyice güçlendirmeli. Yarı kaliteli kadrosuyla bu kadarını başaran  takım uzman yedek kulübesiyle neleri başarmaz ki.

***  

Trabzonspor’un yıllardır yedek kulübesi kaliteli olmamıştır. Hep idarelik topçularla dolu olmuştur. Bu yüzden daima topallayarak yürümüştür. Bence kadrosu hazır bu seviyedeyken bu işin üzerine gitmeli.  Önce idarelik dediğimiz oyuncularından kurtulup, kulübesini zenginleştirebilirse zirvenin tek ortağı olabilir.  

***

Kanga transferinin olumsuz sonuçlanması iyi olmadı. Umarım ofansta ayağında top tutup skor üretebilen böyle bir futbolcu bulabilirler. Yaşlanmış Sosa, formsuz Ömür, sürekli sakatlanan Ekuban’ın alternatifi olabilirdi.  

Birde Flip Novak meselesi var.. Bir sol bekten daha ötesi olan bu oyuncuyu ne edip elinde tutması olumlu olacaktır. Bence en büyük transfer de o olur. Ve habire vurguladığım orta saha meselesi.. Bu bölge oyunu tek yönüyle değil iki tarafıyla oynayabilecek isimlerle dolu olmalı. Savunma zafiyeti orta sahanın aksamasından kaynaklanmaktadır.

Stoperler zaten herkesçe bilinen bir gerçek.                           

En önemli sıkıntı da para. Şayet idarelik topçular gönderilirse mali açıdan rahatlama olabilir.