TFF'nin 1 Haziran'da yapılacak olan seçimlerinde Trabzonspor tarafından yönetim kuruluna aday olarak gösterilmeyen İbrahim Usta, bordo mavili yönetime sert tepki gösterdi. Mevcut TFF yönetiminde Trabzonspor'u temsilen Başkanvekilliği görevini yürüten

İbrahim Usta, "Trabzonspor yönetimi kendi değerlerine sahip çıkmadıktan sonra, birilerinin yönlendirmesi ile eğilip büküldükleri zaman Trabzonspor'un hakkını hukukunu nasıl koruyacaklar? Bu yönetimin Trabzonspor'un haklarını koruyacağından kesinlikle emin değilim." dedi. 

Basın açıklaması yapan İbrahim Usta, Trabzonspor yönetimine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Ben İbrahim Usta olarak gerek Trabzonumuz'un amatör futbol kulüplerine, gerekse Trabzonsporumuz'a hayatımın her döneminde sahip çıkmış ve elimden geldiği kadar büyük katkılarda bulunmuş birisiyim. Şerefle yürüttüğüm TFF yönetim kurulu üyeliği ve Başkanvekilliği de yine her zeminde Trabzonsporumuz'un haklarını savunmak için elimden gelen bütün gayreti ortaya koyduğuma herkes yakinen şahittir. Ben 10 ay hapis cezası almış 1,5 yıl da men cezası almış birisiyim. Sadece Trabzonspor'u ve Trabzonspor'un haklarını savunmak için yaptıklarımdan dolayı.

Şimdi TFF yeni bir döneme girecek. Bu dönemde bize bir görev verilirse elbette yine hem Türk futbolu için hem Trabzonsporumuz için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. 

Bizim Trabzonspor'a her zeminde bu kadar büyük sahiplik yapmamız, futbol federasyonunda her türlü hakkını hukukunu korumamız, bize Trabzonspor'dan gelen her türlü teklife ve talebe olumlu cevap vermemiz karşısında Trabzonspor yönetiminin ve başkanın şahsımı bir delege olarak bile göstermemesi beni müthiş derecede incitmiştir. Trabzonspor yöneticilerinin tamamından çok daha fazla bir şekilde benim Trabzonspor'a katkım vardır. Ama onların bana karşı, Trabzonspor'un değerlerine karşı gösterdikleri bu duyarsızlığı asla tasvip etmiyorum.

Trabzonspor yönetimi kendi değerlerine sahip çıkmadıktan sonra, birilerinin yönlendirmesi ile eğilip büküldükleri zaman Trabzonspor'un hakkını hukukunu nasıl koruyacaklar? Bu sitemimi yönetici arkadaşlara da ilettim, buradan da bütün kamuoyuna ifade etmek istiyorum. Benim Trabzonspor'un haklarını savunmaktan başka eğer bir suçum varsa elbette onu da bilmek isterim.

Sayın kulüp başkanının ve yönetiminin ortaya koyduğu tavrı da tasvip etmem mümkün değil. Bu şekilde, bu yöneticilerin ve bu yönetimin Trabzonspor'un haklarını koruyacağından kesinlikle emin değilim. Bütün bu düşüncelerimi kamuoyumuzla, Trabzonsporumuz'un fedakar taraftarlarıyla paylaşmak istiyorum. İlkeselliğin olmadığı, birilerinin kaş göz hareketine göre pozisyon alındığı bir anlayıştan camiaya sadece vefasızlık kalır." (Futbolarena)

Editör: TE Bilişim