Fenerbahçe’yi 1996-97 sezonunda, Trabzonpor’u ise 2006 yılında çalıştıran Lazaroni, Rus basınına Trabzonspor ile ilgili konuştu. 

Trabzonspor’u Nuri Albayrak döneminde, Vahid Halilhodzic’in ardından görev alan ve 4 hafta takımın başında kalan Lazaroni, Trabzonspor’dan kavulma sürecini Fatih Tekke’ye bağladı. Trabzonspor’da Fatih Tekke’nin Zenit’e satılmasına şiddetle karşı çıkan Brezilyalı çalıştırıcı bu kararla ilgili yönetimle de tartıştığını açıkladı. 

Fatih Tekke’nin satılmasının ardından 2006-2007 yılında sezona hayal kırıklığı ile başlayan Lazaroni, Trabzonspor’un başında kaldığı 4 haftada 2 mağlubiyet ve 1’er galibiyet ve beraberlik aldı. Zaten Denizli karşısında aldığı galibiyetle de beraber takımın başından kovularak yerine Ziya Doğan getirildi. Trabzonspor o dönemi ise 1 puan ile Kayseri’nin önünde 52 puan ile 4. Bitirdi. 

Trabzonspor’da görev aldığı 4 haftalık macerasıyla ilgili konuşan Lazaroni, Rus muhabirin Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile ilgili sorusuna, “Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz’i çok iyi hatırlıyorum” dedi. 

Özellikle Fatih Tekke’yi çok iyi hatırladığına dikkat çeken Lazaroni, “Özellikle Tekke’yi. Şansızlığım yüzünden… Çünkü o sezon Rusya ekibi Zenit, Tekke’yi elimden aldı. O Trabzonspor’dan ayrılınca bu benim için bir nevi facia oldu” dedi. 

Trabzonspor’da Fatih Tekke’nin gidişinin ardından özellikle gol sıkıntısı çektiklerini ifade eden Lazaroni, “Tekke’nin yüzünden Trabzonspor yönetimiyle tartıştım. Bunun sonucunda görevime son verildi. Trabzonspor yönetimiyle sorunlarım özellikle Tekke ile başladı." dedi.

Trabzonpor o dönem Fatih Tekke’nin gidişiyle de Lazaroni döneminde 4 maçta 3 gol atabilmişti.