Süper Lig’de ve Avrupa’da aldığı başarılı skorlara rağmen Türkiye Kupası’nda önceki gün Balıkesirspor’a 3-1 mağlup olarak kupadan elenen Trabzonspor, alınan mağlubiyeti bir yol kazası olarak görüyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, “Takımımızın Avrupa’da aldığı başarılar tüm ülkemizi mutlu ediyor, bizleri mutlu ediyor. Gurur kaynağı oluyor. Türkiye Kupası’nda bir üst tura çıkma maçında Balıkesirspor karşısında beklenmeyen bir mağlubiyet aldık. Eğer kaza penceresinden bakarsak bu bir kazadır ve tüm takımların başına gelebiliyor” dedi.

“KUPADAN ELENME LÜKSÜMÜZ YOK”
Dünyada da bunun örnekleri olduğuna dikkat çeken Güney “Ama Trabzonspor’un kupadan elenme lüksü olmaması lazım. Hem Avrupa da hem ligde gidiyoruz kadromuz bunu kaldıramaz, biz bu yüzden buradan elenelim düşüncesi hasıl olabilir ama bence bizim gibi dünya kulübünün her kulvarda hedefi olması lazım. ‘Biz Avrupa’da, ligde, ilerleyelim kupadan feragat edelim’ diye bir düşünceye sahip değiliz. Taraftarlarımız bunu bilsin. Maddi olarak da bir getirisi var. Hedefe ulaştığında önemli bir getirisi de var. Belki de Avrupa’ya gitmenin en kolay en yakın kolu. Yenilmemiz bizi üzdü. Takım kadrosu ve oyun ile ilgili çok eleştiri yapmamız belki çok yerinde değil ama hocamız ve teknik heyetimiz var. Yapılmış bir rotasyon var. Ama sonuç olarak bizim gibi büyük takımların her kulvarda ilerlemesi lazım” şeklinde konuştu.

“ELEŞTİRİLERDEN DERS ALMAK GEREKİYOR”
Güney, taraftarların bu yenilgiyi kabullenmesinin zor olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“İnsanların bu yenilgileri kabullenmesi bu mana da zor oluyor. Tepki olacaktır. Başarı nasıl ödüllendiriliyorsa taraftarın başarısızlık anında da tepki göstermesi gayet normaldir. Taraftar istiyor ki, Türkiye Kupası’nı da alalım. Bu manada onlara hak veriyoruz. Rakibimizi küçümsemiyoruz ama bu elenmenin Süper Lig takımından olmayışı da onları üzüyor. Takımlarını hep başarılı görmek istiyorlar. Her eleştiriden ders almamız gerekiyor. Bizim eksiklerimizi tamamlayıp insanları yargılamamız lazım.”

“YENİLGİLERDEN SONRAKİ MAÇLAR ÖNEMLİ”
Yenilgilerden sonraki maçların takımın moral ve motivasyonunun düşmesi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Güney “Biran evvel eskiyi unutup önümüze bakmamız lazım. Gaziantepspor maçı bu anlamda bir çıkış maçımız olacak. Bu maçı alıp taraftarlara kendimizi affettirip bu şoku üzerimizden atmamız lazım. Ardından ise Lazio maçımız var. Turu garantiledik ama bu maçtan puan yada puanlar alıp lider olarak bitirmek istiyoruz. Ben futbolcularımızın bunu başaracak gücü olduğuna inanıyorum. Onlara destek olup, bu maratondan en iyi şekilde çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

"EKSİK GÖRÜLEN MEVKİLERE TRANSFER YAPILACAK"
Batuhan ve Volkan Şen’in durumu da değerlendiren Güney “Bizimle olmak istemeyen futbolcular üzerinde ısrar etmenin bir yararı yok. Teknik heyetimiz bize gidecek ve kalacaklarla ilgili bilgi verecek.. Volkan ve Batuhan ile yollarımızı ayırmamız yüksek ihtimal. Takviye konusunda tabi ki gruplardan çıkmayı garantiledik. Bu manada takıma katkı yapmak istiyoruz. Bu katkı da tamamen teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Eksik görülen mevkilere katılımlarımız olacak” açıklamasında bulundu.