Digitürk'ün, taraftarların dekoder almadığını bu nedenle indirim istediğini açıkladığı yönündeki haberler servis edilmeye başlandı.

Bu konuda oldukça uzun süreli tartışmalar yaşanılırken yayıncı kuruluşun yeni dekoder satışında rakamların ciddi oranda düştüğüne vurgu yaptığı ve ancak Trabzonsporlu taraftarların ilgisinin yine devam ettiği de belirtildi.

Servis edilen bu haberin zamanlaması ise çok manidar? Şampiyonluk yarışında Trabzonspor ile Başakşehir mücadelede ederken, dekoder şatışlarının az olduğu savı öne sürülerek, Pazar günü oynanacak Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması mı etkilenmeye çalışılıyor? Galatasaray'ın olası bir galibiyette şampiyonluk yarışına ortak olacağı göz önüne alınırsa, an itibariyle süren yarışın dekoder satışlarını düşürdüğü iması akıllarda "Yeni bir plan mı uygulamaya konuluyor?" sorusunu getirdi.

Trabzonspor taraftarı ise yönetimi uyararak, Galatasaray maçı öncesi çıkan bu haberin nedenlerini araştırmalarını ve olası bir tiyatro öncesi dikkatli olmalarını istediler.