Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Zokora duruşmaya katılmazken kaza yerinde tutanak tutan 2 polis memuru da tanık olarak ifade verdi. Kaza mahallinde tutanak tutan polis memurlarından Necati Öz tanık olarak verdiği ifadede “Kazada Zokora’nın alkollü olduğu gözükmüyordu. Alkol metreyle kendisine yaptığımız alkol testinde Zokora’nın alkollü olduğunu tespit ettik. Kazanın yol şartları nedeniyle meydana geldiğini düşünüyorum” dedi.

Diğer polis memurunun da benzer ifade verildiği görüldü. Tanık ifadesinin ardından mahkeme hakimi İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Trabzonsporlu oyuncu Zokora’nın adli sicil kaydının ülkesinden istenmesini ve kaza anında ne kadar alkollü olduğunun net olarak tespit edilmesi amacıyla duruşmayı 18 Şubat 2014’e erteledi.

Öte yandan Trabzonsporlu Didier Zokora, 21 Eylül 2013 günü 61 MA 071 plakalı lüks otomobiliyle Karadeniz Sahil Yolu Değirmendere mevkisinde saat 00.30 sıralarında bariyerlere çarpmıştı. Yolun yağışlı olması nedeniyle aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Zokora yara almadan kurtulurken, yapılan alkol kontrolünde ise 0.75 promül alkollü olduğu belirlenmişti.
Editör: TE Bilişim